Erja Lyytinen — Blueskuningatar

Ollila, Mape
Nimeke: Erja Lyytinen — Blueskuningatar
Tekijät: Ollila, Mape (Kirjoittaja)
Saari, Hanna (Lukija)
Tuotetunnus: 9789522917805
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 20.12.2019
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 5t 7m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: blues, kitaristit, laulajat, muusikot, rock
E-kirja, 2019
EPUB
9,90 €

Kovakantinen kirja, 2019

17,90 €

Erja Lyytinen - Blueskuningatar on 2000-luvun menestyneimmän suomalaisen blueskitaristin elämäntarina: se on tinkimättömän lujatahtoisen, lahjakkaan ja ahkeran naisen tilinteko urasta, joka alkoi teini-iässä omien vanhempien tanssiorkesterissa ja joka toi Lyytisen koko kitaramusiikkia kuuntelevan maailman tietoisuuteen.

Se on tilinteko oman paikkansa löytämisestä miesten sata vuotta hallitsemassa bluesmaailmassa - kertomus varhaisuralla kohdattujen tytöttelijöiden vaientamisesta ja rikotuista lasikatoista, uppiniskaisuutta lähenevästä periksiantamattomuudesta ja itsensä kehittämisen tarpeesta sekä oman näkemyksellisyyden, jalansijan ja kollegojen arvostuksen ansaitsemisesta.

Se on naiskitaristin kasvutarina matkasta musiikillisten sankareidensa pitkistä varjoista samoille lavoille ja tasavertaiseksi kollegaksi.

Kirja on myös arkisempi tarina jaksamisesta ja selviämisestä taiteilijuuden, yrittäjyyden ja äitiyden ristipaineessa.

Se kertoo sitkeästä työstä ja sattumista sekä matkan varrella tavatuista ihmisistä, joista osa ansaitsee kiitokset, osa kiroukset. Kirja summaa onnen ja turhautumisen kyyneleet sekä ne tehdyt ja tekemättä jätetyt kompromissit, joista on rakentunut maassamme ennennäkemätön matka marginaalimusiikin parista soolo-
artistiksi, televisioon ja kansansuosikiksi sekä Carlos Santanan ja Jennifer Battenin kaltaisten maailmantähtien ja koko bluesmaailman kriitikkojen ja yleisöjen ylistämäksi virtuoosiksi.

Mape Ollila on espoolainen pitkän linjan musiikkitoimittaja.


Katso myös