Elisabet & Margaret — Windsorin siskojen yksityinen maailma

Morton, Andrew
Nimeke: Elisabet & Margaret — Windsorin siskojen yksityinen maailma
Alkuteos: Elizabeth & Margaret
Tekijät: Morton, Andrew (Kirjoittaja)
Rekiaro, Päivi (Kääntäjä)
Jyrkäs, Maria (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523822320
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 14.4.2022
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Elizabeth & Margaret
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 12t 30m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Iso-Britannia, henkilöhistoria, kuningashuoneet, kuningattaret, kuninkaalliset, prinsessat, sisarukset, Elisabet II (Elizabeth Alexandra Mary Windsor), " Prinsessa Margaret, Snowdonin kreivitär (Margaret Rose Windsor)"
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2022

24,90 €

Herkullisen yksityiskohtainen ja intiimi kuvaus kahdesta hyvin erilaisesta sisaresta - joista Elisabet taipui velvollisuuksiinsa ja Margaret vastusti niitä.

Kun prinsessa Elisabetia koulittiin tulevaan rooliinsa kuningattareksi, prinsessa Margaret sai elää omaa nuoruuttaan. Isän lemmikki Margaret oli kapinallinen, joka ei kunnioittanut rajoja, kuten hillitty sisarensa. Margaret oli aikansa muoti-idoli ja kansan mielessä raikas tuulahdus tunkkaiseen ja muodolliseen hoviin.

Margaretilla oli vaikeuksia sopeutua kuninkaalliseen rooliinsa, mikä aiheutti jännitystä lähipiirille.

Elisabet pakotti sisarensa valinnan eteen: kuninkaallinen asema tai rakastaja, ei molempia. Pettyneestä Margaretista kehkeytyi lehdistön lempiaihe, savukkeita sauhutteleva elämännautiskelija, jolla oli lukuisia rakkausseikkailuita. Samaan aikaan Elisabet keskittyi kruunun edellyttämään hillittyyn elämäntapaan. Julkisuuskuvan takana he kuitenkin olivat aina sisaret, lujassa liitossa.

Hovielämäkerturi Andrew Morton tunnetaan arvostetuista elämäkerroistaan. Hän tarkastelee maailman kuuluisimman perheen Windsorin sisarten yksityistä maailmaa varhaislapsuudesta ja sotavuosista aina aikuisuuden polkuihin asti. Morton on aiemmin kirjoittanut muun muassa prinsessa Dianasta, Tom Cruisesta, Madonnasta, Angelina Joliesta ja viimeksi herttuatar Meghanista.

Täynnä tietoa ja tarkkasilmäisiä huomioita eikä ainuttakaan tylsää sivua! Andrew Mortonia parhaimmillaan. - Ingrid Seward, Majesty-lehden päätoimittaja

Huolella taustoitettu ja hyvin kirjoitettu! Paras esitys kuningattaren ja prinsessa Margaretin monimutkaisesta suhteesta tähän mennessä. Kiehtovaa ja nautinnollista. - Sarah Bradford, kuninkaallisten elämäkertojen kirjoittaja

Tätä herkullisen yksityiskohtaista, välillä juoruilevaa ja liikuttavaakin tarinaa kuninkaallisten sisarusten elämästä rakastetaan ihan varmasti. - Booklist


Katso myös