Elisabet II

Caprarica, Antonio
Nimeke: Elisabet II
Alkuteos: Intramontabile Elisabetta
Tekijät: Caprarica, Antonio (Kirjoittaja)
Luomi, Anna Maija (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523758353
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 14.9.2022
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Intramontabile Elisabetta
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Iso-Britannia, hallitsijat, historia, kuningashuoneet, kuningattaret, kuninkaalliset
Kuningattaren tarua ihmeellisempi elämä.

Luotettaviin sisäpiirilähteisiin nojaava teos kertoo elävästi kuningattaren koko elämäntarinan. Kiintoisat anekdootit piirtävät kiehtovan luonnekuvan naisesta, joka asetti asemansa tuomat velvoitteet kaiken muun edelle.

Isoa-Britanniaa 70-vuotta hallinnut Elisabet II (1926-2022) oli kaikkien aikojen pisimpään maataan hallinnut nainen maailmassa. Hän näki pitkän elämänsä aikana toisen maailmansodan kauheudet, teki yhteistyötä 14 pääministerin kanssa Churchillista Johnsoniin, tapasi 7 paavia ja 13 Yhdysvaltain presidenttiä. Hän koki kuningashuoneen suosion huiput mutta myös aallonpohjat ilkeine juoruineen ja paljastuksineen.

Vaikka Elisabet eli elämänsä parrasvaloissa, on hänen yksityiselämänsä jäänyt enimmäkseen hämärän peittoon. Näitä varjoon jääneitä alueita Antonio Caprarica haluaa kirjassaan valottaa ja kertoa totuudenmukaisesti, kuka oikeastaan oli Elizabeth Alexandra Mary Windsor ja millaista hänen elämänsä oli naisena ja hallitsijana.

Antonio Caprarica on palkittu italialainen toimittaja ja kirjailija, joka on toiminut 30 vuotta kirjeenvaihtajana, mm. Lontoossa. Caprarica tuntee Windsorin hallitsijasuvun perin pohjin ja on tavannut kuningattaren usein myös henkilökohtaisesti. Caprarica on julkaissut useita kirjoja, jotka käsittelevät Isoa-Britanniaa ja brittimonarkiaa.


Katso myös