Elinvoimaa mausteista — Terveelliset maustekasvit ja niiden käyttö
Piippo, SinikkaTuotetiedot
Kansikuva: | Lataa painokelpoinen kansikuva |
Kustantaja: | Minerva |
Julkaisuvuosi: | 2022 |
Kieli: | suomi |
Tiedostoformaatti: | EPUB |
Suojaustapa: | Vesileima |
Tuoteryhmät: | eKirjat |
Kirjastoluokka: | 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri |
Avainsanat: | itsehoito, keräily, säilytys, käyttö, luonnonparannus, luonnonlääkkeet, luontaishoito, maustekasvit, ruoanvalmistus, terveysvaikutukset, yrtit, viljely |
Chili torjuu kipuja ja laihduttaa. Inkivääri auttaa merisairauteen ja migreeniin. Valkosipuli alentaa kolesterolia ja torjuu flunssaa. Alzheimerin tautia voi ennaltaehkäistä kurkumalla. Minttu torjuu ärtyneen suolen syndroomaa ja ientulehdusta. Basilika ja rosmariini estävät kasvaimia. Laventeli saa nukkumaan rauhallisemmin ja salvian avulla stressi helpottaa.
Teos esittelee yli 60 maustetta ja mausteyrttiä, sekä Suomessa kasvatettavia että eksoottisia. Jokaisen maustekasvin yhteydessä kerrotaan sen historiallisesta ja nykykäytöstä, viljelystä, keruusta ja säilytyksestä, sen sisältämistä aineosista ja niiden vaikutuksesta terveyteen. Kirjassa kerrotaan myös kunkin mausteen käyttöominaisuuksista ruoanlaitossa.
Kirjassa kerrotaan mausteiden alkuperästä, viljelystä ja käyttötavoista niin ruokana kuin lääkkeenä, niiden sisältämistä vaikuttavista aineista ja siitä miten ne vaikuttavat niin kehomme kuin mielemme terveyteen.
Kirja tuo mausteet tutuiksi tavallista syvemmällä tasolla. Usein käytämme mausteita ja yrttejä rajoittuneesti oivaltamatta mikä monipuolinen terveyden aarreaitta niissä piilee. Kaikki mausteet ovat alun perin olleet lääkkeitä. Nykytietämyksen valossa on aika nostaa ne jälleen lääkkeen asemaan!
Teos esittelee yli 60 maustetta ja mausteyrttiä, sekä Suomessa kasvatettavia että eksoottisia. Jokaisen maustekasvin yhteydessä kerrotaan sen historiallisesta ja nykykäytöstä, viljelystä, keruusta ja säilytyksestä, sen sisältämistä aineosista ja niiden vaikutuksesta terveyteen. Kirjassa kerrotaan myös kunkin mausteen käyttöominaisuuksista ruoanlaitossa.
Kirjassa kerrotaan mausteiden alkuperästä, viljelystä ja käyttötavoista niin ruokana kuin lääkkeenä, niiden sisältämistä vaikuttavista aineista ja siitä miten ne vaikuttavat niin kehomme kuin mielemme terveyteen.
Kirja tuo mausteet tutuiksi tavallista syvemmällä tasolla. Usein käytämme mausteita ja yrttejä rajoittuneesti oivaltamatta mikä monipuolinen terveyden aarreaitta niissä piilee. Kaikki mausteet ovat alun perin olleet lääkkeitä. Nykytietämyksen valossa on aika nostaa ne jälleen lääkkeen asemaan!