Eläinten kielellä — tulkintoja luonnonystävän iloksi

Koivisto, Ilkka
Nimeke: Eläinten kielellä — tulkintoja luonnonystävän iloksi
Tekijät: Koivisto, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524925525
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 17.10.2011
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: eläimet, viestintä, eläinten äänet, eleet, elekieli, signaalit, eläinten käyttäytyminen, sosiaalinen käyttäytyminen, etologia
Avainsanat: eleet, elekieli, eläimet, etologia, käyttäytyminen, sosiaalinen käyttäytyminen, viestintä, ääni (fysikaaliset ilmiöt)
Eläimillä on oma kielensä, signaalit, joita ainakin lajitoverit osaavat tulkita. Meille ihmisille eläinten äänten, asentojen, liikkeiden, värien, hajujen ja kosketusten tulkinta onkin usein vaikeampaa.

Eläimistä kiinnostuneelle niiden viestintä tarjoaa mielenkiintoisia havaintoelämyksiä ja paljon pohdittavaakin. Varsin hyödyllistä näiden viestien oikea tulkinta on myös lemmikkieläinten ja erilaisissa palvelutehtävissä olevien eläinten omistajille.

Koivisto kertoo kirjassaan ennen kaikkea tuttujen eläinten viestinnästä, mutta esimerkkejä on myös tuntemattomampien lajien "mielenilmauksista". Niistähän viesteissä usein on kyse.

Kirjan luettuaan eläinten toimia katselee uusin, entistä uteliaammin silmin. Ilkka Koivisto taitava kuvittaja, ja myös tämän teoksen piirrokset ovat hänen käsialaansa.


Katso myös