Baarien mies

Numminen, M.A.
Nimeke: Baarien mies
Tekijät: Numminen, M.A. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913029
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.9.2016
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 68.27 Juomat
Avainsanat: alkoholipolitiikka, asiakkaat, baarit, elämä, juomatavat, kritiikki, olut
M. A. Nummisen Baarien mies iski 80-luvun puolivälissä yhden sukupolven tajuntaan ja siitä tuli kulttikirja, joka kourassa kierrettiin keskiolutkuppiloita ympäri Suomen nauttimassa tunnelmasta ja kolmannen veroluokan oluesta. Kirja on jo kauan ollut loppuunmyyty, mutta sen maine elää ja kasvaa.

30 vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen Baarien mies ilmestyy nyt uudella esipuheella varustettuna juhlapainoksena. Se on yhä ”tosiofiktiivinen romaani” ja veijaritarina 132 keskiolutbaarista, ja päähenkilö on yhä nimeltään Numminen.

Keskiolutbaarit ovat Suomesta liki kadonneet, ja tämä kirja on elävä muistomerkki niille ja niiden ihmisille. Yhtymäkohdat uusien sukupolvien olutkulttuuriin ovat silti selvät: oluen nauttimiseen liittyy aina hyvä seura. Nostetaan siis sille olut, pieni kahvi ja munkki!

Mauri Antero Numminen (s. 1940) on suomalaisen kulttuurin suuria hahmoja, joka ei ole pelännyt loikkia korkea- ja kansankulttuurin rajan yli. Muusikkona, taiteilijana ja kirjailijana tunnettu ja rakastettu Numminen on sekä Åbo Akademin että Helsingin yliopiston kunniatohtori.


Katso myös