Auschwitzin tallipoika

Oster, Henry; Ford, Dexter
Nimeke: Auschwitzin tallipoika
Alkuteos: The Stableboy of Auschwitz
Tekijät: Oster, Henry (Kirjoittaja)
Ford, Dexter (Kirjoittaja)
Salovaara, Hanni (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523758896
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.3.2024
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: The Stableboy of Auschwitz
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Muut elämäkerrat
Sotahistoria
Uutuudet
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: holokausti, juutalaiset, juutalaisvainot, keskitysleirit, henkiinjääminen, toinen maailmansota
Avainsanat: Henry Oster
E-kirja, 2024
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2024
MP3
16,90 €

Unohtumaton tositarina, joka vie uskosi ihmiskuntaan – ja palauttaa sen sitten takaisin.

"En kestäisi enää kauaa. Mutta juuri kun olin luovuttaa, löysin itseni Auschwitzin talleilta, jossa oli rivikaupalla hevosia pilttuissaan.”

Holokaustista selviytyneen Henry Osterin sydäntä särkevät muistelmat kuvaavat Auschwitzin kauhistuttavia olosuhteita ja sitä, kuinka rohkea nuori tallipoika selvisi kaikesta huolimatta kertoakseen tarinansa. Henry Oster oli vain viisivuotias, kun Adolf Hitler nousi valtaan vuonna 1933. Niistä 2 011 juutalaisesta, jotka Gestapo kokosi ja karkotti Kölnistä vain 23 selvisi keskitysleiristä hengissä. Henry oli yksi heistä. Auschwitzissa Henry määrättiin työskentelemään hevostalleilla. Nälkiintynyt poika syötti hevoset päivittäin tietäen, että jos hänen huomattaisiin sujauttavan taskuunsa yhdenkin porkkanan tai kourallisen kauroja, hänet teloitettaisiin välittömästi. Työ oli raskasta, mutta Henry takertui uskoon, että jos hän teki itsensä korvaamattomaksi, hän saattaisi pysyä hengissä.

Henry Oster (1928-2019) syntyi Kölnissä. Vuonna 1941 hänen perheensä pakkosiirrettiin muiden Kölnin juutalaisten mukana Lódzin ghettoon, jossa hänen isänsä kuoli nälkään. Vuonna 1943 Henry päätyi Auschwitz-Birkenaun keskitysleirille. Vapautumisensa jälkeen hän muutti Ranskaan ja myöhemmin Yhdysvaltoihin, missä hän valmistui silmälääkäriksi vuonna 1957.

Dexter Ford on The New York Times -lehden toimittaja.


Katso myös