Auschwitzin naisorkesteri

Felstein, Jean-Jacques
Nimeke: Auschwitzin naisorkesteri
Alkuteos: Dans l'orchestre d'Auschwitz: Le secret de ma mère
Tekijät: Felstein, Jean-Jacques (Kirjoittaja)
Hirvikorpi, Susanna (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523757400
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 3.4.2023
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Dans l'orchestre d'Auschwitz: Le secret de ma mère
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Muu kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: T90.35 Toinen maailmansota 1939-1945
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: juutalaiset, orkesterit, muusikot, naiset, henkiinjääminen, vangit, musiikkielämä, natsit, juutalaisvainot, holokausti, keskitysleirit
Avainsanat: juutalaiset, orkesterit, muusikot, naiset, henkiinjääminen, vangit, musiikkielämä, natsit, juutalaisvainot, holokausti, keskitysleirit, Puola
E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Äänikirja, 2021
MP3
12,90 €

Etäiseksi jääneen äidin tuskalliset muistot avautuvat vasta, kun häntä ei enää ole.

Vuonna 1943 Auschwitziin lähetetty Elsa selvisi kuolemanleiristä soittotaitonsa turvin. Viulistina hänellä oli mahdollisuus liittyä leirin naisorkesteriin, jota johti Gustav Mahlerin veljentytär Alma Rosé.Tämä on salaisuus, jonka Jean-Jacques Felstein löytää vasta kauan Elsa-äitinsä kuoleman jälkeen.

Jean-Jacques Felsteinin äiti kuoli ennenaikaisesti paljastamatta pojalleen koskaan mitään menneisyydestään.Poika alkaa tutkia äitinsä taustoja ja onnistuu löytämään orkesterin eloonjääneitä jäseniä Saksasta, Belgiasta, Puolasta, Israelista ja Yhdysvalloista. Hélènen, Violetten, Anitan ja muiden muusikoiden muistot auttavat häntä viimein ymmärtämään äitiään, joka 20-vuotiaana kävi läpi helvetin ja kantoi sen jälkiä läpi elämänsä.

Orkesterin jäsenet kertovat Felsteinille leirin käsittämättömästä todellisuudesta: koesoitoista, joista hengissä selviytyminen riippui, loppumattomista harjoituksista, orkesterin tahdissa pakkotyöhön marssitettavista ihmisraunioista, sunnuntaikonserteista ja Mengelen vaatimista musiikkikappaleista, joita hän halusi kuunnella ”valintojensa” välillä.

Felsteinin kokoamista tiedoista syntyi kirja, joka kertoo vaikuttavasti sanoinkuvaamattoman järkyttävistä kärsimyksistä ja niiden vaikutuksesta seuraaviin sukupolviin, mutta myös selviämisestä ja musiikin voimasta.

Jean-Jacques Felstein on ranskalainen kielitieteiden ja viestinnän maisteri, joka toimii lastensuojelusektorilla erityisopettajana.


Katso myös