Auschwitzin kaksoset

Mozes Kor, Eva; Rojany Buccieri, Lisa
Nimeke: Auschwitzin kaksoset
Alkuteos: The Twins of Auschwitz
Tekijät: Mozes Kor, Eva (Kirjoittaja)
Rojany Buccieri, Lisa (Kirjoittaja)
Saari, Sirpa (Kääntäjä)
Ylisuvanto, Elina (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523753914
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 24.9.2021
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: The Twins of Auschwitz
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 4t 26m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 99.139 Elämäkerrat. Muistelmat, sotamuistelmat
Avainsanat: holokausti, juutalaiset, juutalaisvainot, kaksoset, keskitysleirit, lapset (ikäryhmät), lääketieteelliset kokeet, natsit, toinen maailmansota
E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Tunteisiin käyvä menestysteos kaksosten kärsimyksistä Josef Mengelen koekaniineina.

Eva Mozes Kor ja hänen kaksoissisarensa Miriam olivat kymmenvuotiaita saapuessaan Auschwitziin kesällä 1944.

Heidät erotettiin perheestään heti Birkenaun juna-asemalla. Muu perhe lähetettiin kaasukammioon, kaksoset päätyivät Josef Mengelen käsiin.

Eva ja Miriam joutuivat kestämään yksitoista kuukautta leirin epäinhimillisiä olosuhteita ja Mengelen suorittamia julmia ihmiskokeita. Eva Mozes Kor kertoo koskettavasti ja lämpimästi Auschwitzin kaksosissa lapsien sitkeydestä, elämänhalusta ja selviytymisestä käsittämättömän pahuuden keskellä. Vaikka aihe on raskas, kirja ei ole, eikä se mässäile kauheuksilla.

Sisarukset selvisivät hengissä keskitysleirin kauhuista, mutta niiden muisto oli raskas kantaa. Eva ymmärsi vapautuvansa Auschwitzistä todella vasta sitten, kun hän kykenisi antamaan natseille anteeksi.

Romanialaissyntyinen Eva Mozes Kor (1934-2019) on yksi toisen maailmansodan juutalaisvainojen tunnetuimmista pelastujista. Sodan jälkeen Eva Mozes Kor asettui Yhdysvaltoihin ja perusti holokaustimuseon. Museon on tarkoitus ehkäistä ennakkoluuloja ja vihaa valistamalla yleisöä holokaustin historiasta. Elämänsä viimeiset 12 vuotta hän toimi oppaana Auschwitzissa kertoen oman tarinansa.

Lisa Rojany Buccieri on amerikkalainen kirjailija ja kustannuspäällikkö. Hän johtaa Los Angelesiin perustamaansa kustannusalan yritystä Editorial Services of L.A.


Katso myös