Agatha Christien murhat rikostutkijan silmin

Valentine, Carla
Nimeke: Agatha Christien murhat rikostutkijan silmin
Alkuteos: Murder isn't easy: Agatha Christies forensics
Tekijät: Valentine, Carla (Kirjoittaja)
Arvassalo, Juuso (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523755383
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 13.9.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Murder isn't easy: Agatha Christies forensics
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 340
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 86.12 Kaunokirjallisuuden aihepiirien historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, kirjailijat, rikoskirjallisuus, aiheet, rikokset, tutkimus, hyödyntäminen, oikeuslääketiede, kriminalistiikka
Avainsanat: Iso-Britannia, aiheet, hyödyntäminen, kirjailijat, kirjallisuudentutkimus, kriminalistiikka, oikeuslääketiede, rikokset, rikoskirjallisuus, tutkimus
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Todellista herkkua Agatha Christien mysteerien faneille.

Kirja kertoo, miten taitavasti Agatha Christie sisällytti rikosteknisen tutkinnan varhaiset edistysaskeleet romaaneihinsa, ja miltä murharouvan punomat juonet näyttävät modernin oikeuslääketieteen valossa.

Agatha Christie loi romaaneihinsa jännitystä ja uskottavuutta kytkemällä juoneen aikakautensa todellisia rikostutkinnan metodeja. Hän seurasi tarkasti alan edistysaskeleita ja toi ne suuren yleisön tietoisuuteen kirjoissaan.

Carla Valentine osoittaa miten hyvin Agatha Christie oli ajan hermolla, olipa sitten kyse toksikologiasta, sormenjälkitutkimuksesta, käsiala-analyysistä, ballistiikasta, verijälkitutkimuksesta tai ruumiinavauksesta.

Kirja käy läpi kaikki Agatha Christien kirjojen murhat ja niiden toteutustavat. Lukija pääsee seuraamaan Hercule Poirotin ja Neiti Marplen tutkimuksia modernin rikostekniikan valossa. Tapauksia myös verrataan tosielämän vastaaviin hyytäviin rikoksiin.

Carla Valentine on englantilainen patologi, tietokirjailija ja Lontoon patologisen museon kuraattori. Valentine on tehnyt koko työuransa kuolleiden parissa. Hän on työskennellyt niin kuolemansyyn tutkijana ruumiinavauksissa kuin vainajien käsittelijänä hautaustoimistossa. Ammatin valinta oli Agatha Christien innoittama. Oikeuslääketieteen tutkinnon jälkeen hän ryhtyi opiskelemaan myös rikosteknistä arkeologiaa. Oikeuslääketieteen ja teknisen rikostutkinnan historia on Carla Valentinen erikoisalaa.


Katso myös