Afganistanin sota — Pentagonin salaiset paperit

Whitlock, Craig
Nimeke: Afganistanin sota — Pentagonin salaiset paperit
Alkuteos: The Afganistan papers
Tekijät: Whitlock, Craig (Kirjoittaja)
Karvonen, Kyösti (Kääntäjä)
Nissinen, Jari (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523822399
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.1.2022
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: The Afganistan papers
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 12t 17m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
Avainsanat: Afganistan, Afganistanin sota (2001-), Yhdysvallat, historia, kansainvälinen politiikka, sotilaallinen apu, suurvallat
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Kovakantinen kirja, 2022

24,90 €

Upea esitys valheille rakennetusta sodasta. Kirja kertoo epäonnistumisista ja niistä valehtelemisesta sekä siitä, kuinka tämä johti yhä pahempiin epäonnistumisiin 20 vuoden ajan. - The Guardian

Yhdysvaltain hallinnon salaisiin arkistodokumentteihin perustuva paljastuskirja Afganistanin sodan taustoista on tutkivan journalismin huippusuoritus. Se käy läpi kolmen presidentin ja 20 vuoden ajanjakson, jonka aikana Yhdysvallat jumittui historiansa pisimpään sotaan.

Pentagonin, Yhdysvaltojen puolustusministeriön salaiset paperit paljastavat, kuinka Bushin, Obaman ja Trumpin hallitukset vuodesta toiseen lähettivät yhä enemmän joukkoja ja rahaa Afganistaniin väittäen voittavansa, vaikka todellisuudessa kunnollista suunnitelmaa ei ollut olemassakaan.

Valkoinen talo ja Pentagon joutuivat tunnustamaan, että läpeensä korruptoitunut afgaanihallinto teki mahdottomaksi rakentaa uutta demokraattista yhteiskuntaa toiselle puolelle maailmaa. Edessä oli suurvallan väistämätön ja nöyryyttävä vetäytyminen.

Afganistanin sota on koskettanut myös suomalaisia; siihen osallistui meiltä lähes 2 500 reservi- ja ammattisotilasta.

Craig Whitlock on Washington Postin maineikas tutkiva toimittaja, joka on kolme kertaa ollut ehdolla Yhdysvaltain arvostetuimman journalistipalkinnon Pulitzerin saajaksi.


Katso myös