Raha ja rakkaus - Taloudellinen väkivalta parisuhteessa

Pollari, Tiina
Nimeke: Raha ja rakkaus - Taloudellinen väkivalta parisuhteessa
Tekijät: Pollari, Tiina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523755062
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 16.8.2022
Hinta: 19,90 € 3,90 € (3,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Elämäntaito
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: parisuhdeväkivalta, lähisuhdeväkivalta, henkinen väkivalta, väkivalta, vallankäyttö, kontrolli, manipulaatio (psykologia), uhkailu, hyväksikäyttö, kiristys, huijaus, petos, valehtelu, varkaus, rahankäyttö, ostokäyttäytyminen, ostopäätökset, velkaantuminen, henkilökohtainen talous, tuloerot, eriarvoisuus, uhrit, naiset, parisuhde, avioliitto, tukimuodot
Avainsanat: avioliitto, eriarvoisuus, henkilökohtainen talous, henkinen väkivalta, huijaus, hyväksikäyttö, kiristys, kontrolli, lähisuhdeväkivalta, manipulaatio, naiset, ostokäyttäytyminen, ostopäätökset, parisuhde, parisuhdeväkivalta, petos, rahankäyttö, tukimuodot, tuloerot, uhkailu, uhrit, valehtelu, vallankäyttö, varkaus, velkaantuminen, väkivalta, manipulaatio (psykologia)
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Raha on rankka vallankäytön väline.

Yllättävän moni kärsii taloudellisesta väkivallasta parisuhteessaan. Tärkeä tietokirja tarjoaa apua ja vertaistukea vaiettuun ongelmaan.

Vahtiiko puolisosi rahankäyttöäsi? Tekeekö hän yksin päätökset raha-asioista? Joudutko pyytämään rahaa perheen perushankintoihin?

Kun parisuhteessa toinen pitelee yksin kodin kukkaronnyörejä, kontrolloi puolison rahankäyttöä ja tämän pankkitiliä, maksattaa kumppanillaan kaiken tai painostaa ottamaan velkaa, on kyse taloudellisesta väkivallasta.

Taloudellinen väkivalta on vaiettu ongelma, vaikka se on yllättävän yleistä. Uhrien omakohtaisten kertomusten kautta psykoterapeutti Tiina Pollari tarkastelee kaikkia niitä tapoja, joilla taloudellinen väkivalta suhteessa ilmenee. Rahankäyttöön liittyvän vallankäytön ja loukkaamisen tunnistaminen parisuhteessa on ensimmäinen edellytys tilanteesta ulospääsyyn.
Pollari antaa myös ohjeita, miten taloudellisen väkivallan tilanteita voi ehkäistä, miten vahvistaa omia taloustaitoja ja miten irtautua taloudellisesti tuhoavasta suhteesta.

YTM Tiina Pollari on Kirkkonummella asuva psykoterapeutti ja sosiaalityöntekijä.


Katso myös