Kateus

Reenkola, Elina
Nimeke: Kateus
Tekijät: Reenkola, Elina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523751163
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.8.2020
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Avainsanat: elokuvat, häpeä, ihmissuhteet, itsetunto, kansanperinne, kateus, kirjallisuus, minäkuva, myytit, näytelmäkirjallisuus, perheenjäsenet, tunteet
Kateutta pidetään yleensä ikävänä ja haitallisena tunteena, josta olisi tärkeä päästä eroon. Se on kuitenkin yksi tunne muiden joukossa, johon on välttämätöntä tutustua sen sijaan, että vain pyrkisi torjumaan sen. Elina Reenkola kuvailee kirjassaan kateutta eri muodoissaan. Tunnistamalla kateuden ja sen syyt on tuhoisaksi mielletty tunne käännettävissä kasvua vauhdittavaksi voimaksi.

Kateutta herää kaikilla. Se syntyy vertailuista, joissa tuntee itsensä muita huonommaksi. Paha kateus pyrkii tuhoamaan ja pilaamaan kateuden kohteen. Rakentavassa muodossa se kuitenkin motivoi ihmistä saavuttamaan tavoitteitaan.

Tuskallisesta kateuden tunteesta voi päästä myös eroon. Keskittyminen omaan tekemiseen ja siitä nauttimiseen nostaa itsetuntoa ja vie maaperää kateudelta.

Kateus-kirjan helmi on Elena Ferranten Napoli-sarjan kateusteeman tulkinta. Reenkolalla on erityinen taito analysoida nykyelokuvia, näytelmiä ja tv-sarjoja haastavien tunteiden näkökulmasta.


Katso myös