Sukellus valtamerten salaisuuksiin

Haapkylä, Jessica
Nimeke: Sukellus valtamerten salaisuuksiin
Tekijät: Haapkylä, Jessica (Kirjoittaja)
Linnea, Sirkku (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789524101219
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 20.2.2024
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 59
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjat
Kirjastoluokka: L56.8 Luonto-oppaat
Ikäsuositus: 5
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: merieläimistö, merikasvit, meret
Avainsanat: merenalainen maailma, meret, merieläimistö, merikasvit, seikkailu, sisarukset, sukellus
E-kirja, 2024
EPUB
9,90 €

Huikean jännittävä seikkailu merenalaisessa maailmassa!

Kiehtova tarina merten moninaisista ihmeistä. Kirjassa esitellään merten outoja otuksia ja kerrotaan miksi ne ovat sellaisia kuin ovat.

Niko ja Nella pitävät uimisesta ja heitä on aina kiehtonut, mitä kaikkea jännittävää on veden alla. Erällä lomamatkalla he pääsevät sukeltamaan koralliriuttojen henkeäsalpaavan kauniiseen maailmaan. Kun sitten jättiläissimpukan sisältä pöllähtää yllättäen taikapölyä, he huomaavat pystyvänsä puhumaan merieläinten kanssa. Heidän uudet ystävänsä, Kalle-kilpikonna ja Pate-paholaisrausku, esittelevät heille koralliriutan jännittävää elämää.

Lapset kohtaavat upeita koralleja, värikkäitä perhoskaloja, suuria haita ja monia muita mielenkiintoisia otuksia. Syvyyksistä kantautuu ryhävalaan kummitusmainen laulu. Kuusimetrisen paholaisrauskun varjo peittää heidät allensa. Ohi uivan merikäärmeen raidat varoittavat heitä sen myrkyllisyydestä. Kuka olisi arvannut, miten ihmeellinen maailma valtameren pinnan alla piileekään.

Jessica Haapkylä on meribiologian tohtori, tietokirjailija ja vapaa toimittaja. Meribiologina hän on tutkinut mm. koralleja trooppisissa merissä. Häneltä ovat aiemmin ilmestyneet mm. tietokirjat Merten koralliparatiisit sekä Valtameret ja ilmastonmuutos.

Sirkku Linnea on Korpilahdelta kotoisin oleva kuvittaja. Hän on tehnyt kuvituksia useisiin lastenkirjoihin, mm. Tonttu Toljanteri -kirjoihin. Sirkku Linnea on myös koonnut ja kuvittanut Olipa kerran... Rakastetuimmat satuklassikot -kirjan.


Katso myös