Saatan kuolla jo rajalla — Suomen ja Neuvostoliiton vakoilusodan hahmoja

Rislakki, Jukka
Nimeke: Saatan kuolla jo rajalla — Suomen ja Neuvostoliiton vakoilusodan hahmoja
Tekijät: Rislakki, Jukka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522919953
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 326
Tuoteryhmät: Sotahistoria
Venäjä
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vakoilu, tiedustelupalvelut, tiedustelu, vastavakoilu, vakoilijat, kaksoisagentit, jatkosota, värväys, kansainväliset suhteet, turvallisuuspolitiikka, poliittinen historia, sotahistoria, henkilöhistoria
Avainsanat: 1920-luku, Neuvostoliitto, Suomi, henkilöhistoria, jatkosota, kaksoisagentit, kansainväliset suhteet, poliittinen historia, sotahistoria, tiedustelu, tiedustelupalvelut, turvallisuuspolitiikka, vakoilijat, vakoilu, vastavakoilu, värväys
E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Vakoilua ja tiedustelua Suomessa vuosikymmeniä seurannut toimittaja-tietokirjailija Jukka Rislakki avaa seikkaperäisesti kaksi Neuvostoliiton salaista operaatiota, jotka ovat kauan askarruttaneet tutkijoita.

Kirjan ensimmäinen osa sivuaa Operaatio Trustia, joka oli Neuvosto-Venäjän vastavakoiluoperaatio. Arvoituksellinen agentti - vai kaksois- tai ehkä kolmoisagentti? - Opperput loikkasi yhtä salaperäisen ystävänsä, venäläisen Marian, kanssa Suomeen vuonna 1927 ja järisytti läntistä maailmaa paljastuksillaan.

Toinen osa kertoo Villi-nimellä tunnetusta nuoresta sotilaasta, joka sai puna-armeijalta ylivoimaisen vaikean tehtävän jatkosodan aikaan vuonna 1942. Hänen piti toimia Suomen tiedustelijakoulua vastaan.

Kirjassa käytetään ensimmäistä kertaa rinnakkain suomalaisia, venäläisiä, puolalaisia, virolaisia, latvialaisia ja läntisiä lähteitä.

Peitenimet ja petokset, myrkyt ja murhat, vakoilu ja varjostus, loikkaukset ja legendat, salaliitot ja sieppaukset... Ei mitään uutta auringon alla. Ne, jotka ovat seuranneet Le Bureau -televisiosarjaa, voivat todeta, että vakoilun maailmassa vain elektroniikka on olennaisesti muuttunut.

Jukka Rislakki on entinen HS:n toimittaja ja kirjeenvaihtaja, jolta on julkaistu Suomessa, Baltian maissa, Ukrainassa ja Yhdysvalloissa useita tietokirjoja. Hän on kirjoittanut myös vakoiluromaaneja, muistelmat ja pilapiirroskirjoja. Rislakki oli Tieto-Finlandia-ehdokas vuonna 1997.


Katso myös