Ratinaan se päättyi — Nelkytkuus vuotta Popedaa

Finn, Tina; Mustajärvi, Pauli
Nimeke: Ratinaan se päättyi — Nelkytkuus vuotta Popedaa
Tekijät: Finn, Tina (Kirjoittaja)
Mustajärvi, Pauli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523827196
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 14.2.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 14.2.2024
Hinta: 28,90 € 21,68 € (19,71 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Elämäkerrat
Taiteilijaelämäkerrat
Musiikkikirjat
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
Avainsanat: Pate Mustajärvi, Popeda
Miltä tuntui jättää paikka suomirockin jättiläisen keulahahmona?

Pate Mustajärvi käy muistiinpanojensa pohjalta läpi ajan lopettamispäätöksestä aina Popedan viimeiseksi jääneen stadionkonsertin jälkitunnelmiin. Pate pohtii vuosikymmeniä bändissä ja kertoo, miltä tuntuu kun elämäntyöstä ovat jäljellä vain muistot.

Maaliskuussa 2022 Pate Mustajärvi marssi perustamansa yhtyeen jokakeväiseen palaveriin tietäen, että hänen puheenvuoronsa muuttaisi monen ihmisen elämän. Jo vuosia Pate oli pohtinut lopettamista. Keikkamatkat tuntuivat vuosi vuodelta pidemmiltä ja myöhäisistä keikoista palautuminen raskaammalta. Kun lähteminen ei enää huvittanut, jotain oli tehtävä.

Popedan keikkatauoilla tehdyt sooloprojektit ja -kiertueet sen sijaan maistuvat, inspiroivat luomaan uutta ja aloittamaan uudelleen oman sanoitustyön. Lopulta päätös oli helppo, ja Mustajärven 46 vuotta kestänyt elämäntyö Popeda-yhtyeen keulakuvana saateltiin päätökseen Tampereen Ratinan stadionilla 2.9.2023.

Pauli ”Pate” Mustajärvi perusti Popedan ystäviensä Ilari Ainialan ja Arwo Mikkosen kanssa Tampereella 1977. Monipuolisena esiintyjänä tunnettu Mustajärvi on luotsannut yhtyettä 46 vuotta ja rakentanut sen rinnalla menestyksekkään soolouran.


Katso myös