Ratinaan se päättyi — 46 vuotta Popedaa

Finn, Tina; Mustajärvi, Pauli
Nimeke: Ratinaan se päättyi — 46 vuotta Popedaa
Tekijät: Finn, Tina (Kirjoittaja)
Mustajärvi, Pauli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523827196
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 14.2.2024
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: Taiteilijaelämäkerrat
Uutuudet
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: laulajat, muusikot, yhtyeet, musiikkikeikat, rock, suomirock, henkilöhistoria
Avainsanat: Pate Mustajärvi, Pate Mustajärvi, Pauli Mustajärvi, Popeda, Ratina (Tampere), Tampere, henkilöhistoria, laulajat, musiikkikeikat, muusikot, rock, suomirock, yhtyeet
Äänikirja, 2024
MP3
16,90 €

E-kirja, 2024
EPUB
14,90 €

Miltä tuntui jättää paikka suomirockin jättiläisen keulahahmona?

Pate Mustajärvi käy muistiinpanojensa pohjalta läpi ajan lopettamispäätöksestä aina Popedan viimeiseksi jääneen stadionkonsertin jälkitunnelmiin. Pate pohtii vuosikymmeniä bändissä ja kertoo, miltä tuntuu kun elämäntyöstä ovat jäljellä vain muistot.

Maaliskuussa 2022 Pate Mustajärvi marssi perustamansa yhtyeen jokakeväiseen palaveriin tietäen, että hänen puheenvuoronsa muuttaisi monen ihmisen elämän. Jo vuosia Pate oli pohtinut lopettamista. Keikkamatkat tuntuivat vuosi vuodelta pidemmiltä ja myöhäisistä keikoista palautuminen raskaammalta. Kun lähteminen ei enää huvittanut, jotain oli tehtävä.

Popedan keikkatauoilla tehdyt sooloprojektit ja -kiertueet sen sijaan maistuvat, inspiroivat luomaan uutta ja aloittamaan uudelleen oman sanoitustyön. Lopulta päätös oli helppo, ja Mustajärven 46 vuotta kestänyt elämäntyö Popeda-yhtyeen keulakuvana saateltiin päätökseen Tampereen Ratinan stadionilla 2.9.2023.

Pauli ”Pate” Mustajärvi perusti Popedan ystäviensä Ilari Ainialan ja Arwo Mikkosen kanssa Tampereella 1977. Monipuolisena esiintyjänä tunnettu Mustajärvi on luotsannut yhtyettä 46 vuotta ja rakentanut sen rinnalla menestyksekkään soolouran.


Katso myös