Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Puukiipijä — Vanhojen metsien viimeinen vartija

Kuitunen, Markku; Strang, Antti
Nimeke: Puukiipijä — Vanhojen metsien viimeinen vartija
Tekijät: Kuitunen, Markku (Kirjoittaja)
Strang, Antti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523828001
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.5.2024
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 191
Tuoteryhmät: Eläimet
Uutuudet
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
Katoavien aarniometsien kiipeilymestari ahdingossa.

Tässä kirjassa luontokatoa sekä ilmastonmuutosta lähestytään yksittäisen lajin, puukiipijän kautta. Samalla lukija pääsee tutustumaan tähän ainutlaatuiseen ja piilottelevaan lintuun sekä oppimaan sen elämästä.

Suomen karuissa olosuhteissa harvinaisen pitkälle erikoistuneen puukiipijän selviytyminen on perustunut tukkipuuvaltaisen metsän hyvään ennustettavuuteen. Nyt tilanne on muuttunut radikaalisti, ja laji on kovaa vauhtia taantumassa hömötiaisen ja helmipöllön lailla. Metsäekosysteemissä luontokato on konkreettisinta ehkä juuri Suomessa. Voimmeko tehdä jotakin sekä tämän vielä yleisen varpuslintumme että koko ekosysteemin tilanteelle - vai onko peli jo menetetty ja myös sen heikoin lenkki sanottu irti?

Tässä kirjassa mielenkiintoiset tarinat ja huikea kuvitus nivoutuvat yhteen kansantajuisesti esitetyn tieteellisen tiedon kanssa.

Kirjoittaja, ympäristötieteiden emeritusprofessori Markku Kuitunen on tutkinut puukiipijän elämää jo puoli vuosisataa, ja kirjan kuvista vastaa Vuoden Luontokuva 2022 -voittaja Antti Strang.


Katso myös