Pate Mustajärvi — Matkani varrelta

Finn, Tina; Hinkka, Harri
Nimeke: Pate Mustajärvi — Matkani varrelta
Tekijät: Finn, Tina (Kirjoittaja)
Hinkka, Harri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522917485
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 135
Tuoteryhmät: Taiteilijaelämäkerrat
Musiikki ja kulttuuri
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muusikot, rock, muotokuvat, henkilövalokuvaus, yhtyeet
Avainsanat: henkilövalokuvaus, laulajat, miehet, muotokuvat, muusikot, rock, yhtyeet
Menestysteos Pate Ikurista saa jatkoa kuvavetoisen lahjakirjan muodossa. Vuotta värittää uusi väkevän tarinapohjainen soololevy sekä keväinen teatterisalikiertue
- Pate on iskussa!

Pauli ”Pate” Mustajärvi on kulkenut värikkään matkan suomiviihteen eturintamalla niin kotinsa autotallissa vuonna 1977 perustetun Popedan keulahahmona kuin sooloartistina. Mustajärvi on nähty myös elokuvassa (Calamari Union) sekä teatterien lavoilla paitsi ”ihan aarnena” (Niskavuoren Aarnet) myös esittämässä soolouransa hittejä ja helmiä muun muassa Teatterin kummitus -kiertueilla.

Tämä kirja esittelee tuota riemunkirjavaa ja toisinaan hyvinkin rattoisaa matkaa valokuvaaja Harri Hinkan dokumentoimana vuodesta 1997 tähän päivään. Mukana on suomalaisille eittämättä tuttujen levynkansien lisäksi ennen julkaisematonta materiaalia muun muassa levytys­studiosta ja muista kuvauksista, jotka ovat usein johtaneet hulvattomiin käänteisiin.

”Harrin kanssa on helppo tehdä töitä, koska ammattilaisen käsissä on turvallista olla. Hän ei myöskään ujostele ohjata kuvattavaansa tai sanoa painavaa sanaansa kuvattavansa habituksesta. Ja onhan Harri Suomen paras valaisija!” kehaisee Mustajärvi luottokuvaajaansa.

Hinkka puolestaan kuvailee Mustajärveä kenties karismaattisimmaksi kuvattavakseen, jonka olemus poikkeuksetta pysäyttää kuvassa kuin kuvassa.

”Paten kyseenalaistamaton karisma yhdistettynä noihin jylhiin piirteisiin ei koskaan petä kuvaajaa. Tässä vuosien varrella, kun olemme yhteistyön ohessa ystävystyneet ja Pate on sen myötä rentoutunut, niin kuvaaminen ei ole pelkästään työtä vaan myös hauskaa. Sitä paitsi nykyisin Mustajärvi saapuu kuvauksiin entisajoista poiketen aina ajoissa”, virnistää Hinkka.

Kootut selitykset kuvien takaa ja niihin liittyen on kirjannut Tina Finn.

Tamperelainen valokuvaaja Harri Hinkka on palkittu kahdesti Vuoden muotokuvaaja -tittelillä. Lisäksi vuonna 1995 hän sai Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Mestari-arvonimen nuorimpana suomalaisena valokuvaajana.

Tina Finn on freelance-toimittaja ja -tiedottaja, joka päivätyönsä ohella on kirjoittanut kirjat Pate Ikurista, Sankarikoirat - tarinoita poliisikoirien arjesta sekä Hevosen asialla - Kari Vepsä (Docendo).


Katso myös