Näin talossa — Tarinoita Tampere-talosta

Mörttinen, Valtteri
Nimeke: Näin talossa — Tarinoita Tampere-talosta
Tekijät: Mörttinen, Valtteri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522918031
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,90 € 8,90 € (8,09 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 205
Tuoteryhmät: Historia
Musiikki ja kulttuuri
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Tampere-talo, kulttuuritalot, kulttuuritapahtumat, konserttitoiminta, taidemusiikki, populaarikulttuuri, suomirock, konferenssit, kokoukset, järjestäminen, ohjelmatuotanto, tilat, museotoimi, muumit, arkkitehtuuri, rakentaminen, julkiset rakennukset, kulttuurihistoria, historia
Avainsanat: Tampere, Tampere-talo, arkkitehtuuri, historia, julkiset rakennukset, järjestäminen, kokoukset, konferenssit, konserttitoiminta, kulttuurihistoria, kulttuuritalot, kulttuuritapahtumat, museotoimi, muumit, ohjelmatuotanto, populaarikulttuuri, rakentaminen, suomirock, taidemusiikki, tilat
Äänikirja, 2020
MP3
12,90 €

Näin talossa on tarina suomalaisesta maamerkistä, joka on jo 30 vuoden ajan tuonut kattonsa alla yhteen taiteen ja politiikan, matala- ja korkeakulttuurin sekä kaikki suomalaiset kansanosat.

Kuka toi keikalleen 12 katurekkaa ja kuka pelkän hatun? Miten AV-teknikko toteuttaa työtään kuurosokean yleisönkokouksessa? Miksi kapellimestari nylki kyyhkyjä konserttitalon parkkipaikalla?

Viihdyttävä tietokirja tarjoaa ennennäkemättömän kurkistusaukon Pohjoismaiden suurimman kulttuuri- ja kongressikeskuksen kulissien taakse, ja esille pääsevät kaikki merkittävimmät välähdykset talon historian varrelta.

Mukana ovat sekä kotimaisten että kansainvälisten artistien ikimuistoisimmat vierailut Juice Leskisestä aina Kris Kristoffersoniin ja Laura Pausiniin, mutta kirja kaivautuu myös syvälle tärkeimpiin valtiotapahtumiin vuoden 1992 Suomi 75 -juhlasta aina Itsenäisyyspäivän vastaanottoon 2013 asti - unohtamatta kansainvälisiä kongressitapahtumia.

Kirjassa muistojaan kertovat esiintyjät, taiteilijat ja politiikan vaikuttajat, joihin lukeutuvat muiden muassa Ismo Alanko, Karita Mattila, Samuli Putro ja Santtu-Matias Rouvali. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita joukkoon lisäävät Tampere-talon henkilökunnan jäsenet kaikkien kolmen vuosikymmenen varrelta.

Luvassa on huumoria ja koskettavia hetkiä, mutta teos tutkii instituution vaikutusta ja vaiheita myös kriittisellä asenteella.

Valtteri Mörttinen (s. 1989) on populaarikulttuuriin erikoistunut vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa elokuvakriitikkona ja kolumnistina sekä toimittanut niin henkilökuvia kuin koripalloraporttejakin.


Katso myös