Matti Esko — Valtakunnan rekkamies

Talvitie, Liisa
Nimeke: Matti Esko — Valtakunnan rekkamies
Tekijät: Talvitie, Liisa (Kirjoittaja)
Koivula, Pertti (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523820333
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.12.2020
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 3t 48m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
Avainsanat: diskografiat, iskelmät, laulajat, muusikot, viihdemusiikki
Kovakantinen kirja, 2017

5,90 €

”Tuhansia töitä, valvottuja öitä, viikkoja tiellä, saan asfalttia niellä.”

Matti Esko on laulanut niin satoja kertoja vuonna 1986 levytetyllä Rekkamies-laulullaan. Siitä tuli hänen tavaramerkkinsä, tunnetuin hittinsä ja taloudellisesti suurin menestyksensä.

Lapsuudessa aloitettu soittoharrastus johti oman bändin perustamiseen, ja ennen solistiuraansa Matti Esko ehti säestää 1960-luvulla monia eturivin suomalaisia artisteja ja nähdä taiteilijaelämän hyvät ja huonot puolet.

Se, että ujosta Matti Eskonniemestä tuli koko kansan tuntema Matti Esko, ei ollut itsestään selvää. 19-vuotiaana ensikeikallaan hän lauloi selin yleisöön. Yleisön joukossa oli hänen tuleva vaimonsa Pirjo, jonka kannustamana Matti teki 1970-luvun alussa rohkean päätöksen jättää työnsä kirjapainossa.

Tuhansia töitä ja valvottuja öitä on Matti Eskon kohdalla täyttä totta. Pitkästä urastaan vuonna 2008 Kullervo Linna -palkinnolla palkittu laulaja on saanut myös kuusi kultalevyä ja yhden timanttilevyn.

Kirja on sukupolvitarina menneestä Suomesta, ja Matin lisäksi tarinassa kulkee vahvasti mukana perhe, joka on pitänyt miehen kaidalla tiellä. Kirjan ilmestymisen aikoihin 70 vuotta täyttävä Matti kertoo rehellisesti myös keikkaelämän rasituksista, musiikkibisneksen kultaajasta ja viime vuosien suuresta murroksesta.

Toimittaja, filosofian maisteri Liisa Talvitie (s. 1955) on tehnyt pitkän journalistiuran ja työskentelee nyt Apu-lehdessä erikoisalueenaan teatteri ja henkilöhaastattelut. Hän on aiemmin tehnyt elämäkerrat diplomaatti Tatu Tuohikorvesta, näyttelijä Sinikka Sokasta ja teatterinjohtaja, näyttelijä Asko Sarkolasta.


Katso myös