Ystäväni Anna — Huijariperijättären tarina

DeLoache Williams, Rachel
Nimeke: Ystäväni Anna — Huijariperijättären tarina
Alkuteos: My Friend Anna. The Story of a Fake Heiress
Tekijät: DeLoache Williams, Rachel (Kirjoittaja)
Rekiaro, Päivi (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523822054
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 6.2.2022
Hinta: 19,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: My Friend Anna. The Story of a Fake Heiress
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 333
Tuoteryhmät: True crime
Muut elämäkerrat
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: petos, huijaus, henkilöllisyys, varakkuus, ystävyys, huijarit, henkilöhistoria
Avainsanat: Anna "Delvey" Sorokin, New York (kaupunki), Yhdysvallat, henkilöhistoria, henkilöllisyys, huijarit, huijaus, petos, true crime, varakkuus, ystävyys
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

En haluaisi tällaista kenellekään. Toivon, että en olisi koskaan tutustunut Annaan. Jos voisin mennä ajassa taaksepäin, menisin. - Rachel Williams

Satumaista elämää miljoonaperijättärenä elänyt Anna Delvey ehti sumuttaa New Yorkin seurapiirejä pitkään ennen kiinni jäämistään. Hän saapui kaupunkiin kertoen olevansa saksalaisen hienostosuvun perijätär, jolla on 60 miljoonan dollarin rahasto, ja aikovansa perustaa Manhattanille taidekeskuksen. Näin hän pääsi sisään New Yorkin hienostopiireihin.

Anna huijasi pankkien, sijoittajien ja hotellien lisäksi ihmisiä, ystäviään, joista yksi on Rachel Williams, tämän kirjan kirjoittaja. Kuinka tämä taidokas huijaus onnistui ja miten Anna jäi kiinni?

Kun kulissit romahtivat, paljastui että valenimellä esiintynyt nainen, joka pukeutui designvaatteisiin, asui luksushotelleissa, jakoi sadan dollarin tippejä ja matkusti yksityiskoneella, olikin Venäjällä syntynyt Anna Sorokin, rekkakuskin tytär, joka ei ollut käynyt kouluakaan loppuun. Kun laskun aika tuli, joutui paras ystävä Rachel maksajaksi.

Tarinasta on tehty suositut tv-tuotannot Netflixille ja HBO Maxille, ja Time-lehti nosti tämän kirjan Must read -listalleen.

Kirjailija ja valokuvaaja Rachel DeLoache Williams (s. 1988) on kotoisin Yhdysvaltojen Tennesseestä. Hän opiskeli englantia ja valokuvausta Kenyonin yliopistossa Ohiossa ennen kuin muutti New Yorkiin vuonna 2010 ja pääsi töihin Vanity Fair -aikakauslehden kuvaosastolle.


Katso myös