Vrouw Maria ja Katariina Suuren kadonnut aarre

Easter, Gerald; Vorhees, Mara
Nimeke: Vrouw Maria ja Katariina Suuren kadonnut aarre
Alkuteos: The Tsarina’s Lost Treasure - Catherine the Great, a Golden Age Masterpiece, and a Legendary Shipwreck
Tekijät: Easter, Gerald (Kirjoittaja)
Vorhees, Mara (Kirjoittaja)
Immonen, Antti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522919649
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: The Tsarina’s Lost Treasure - Catherine the Great, a Golden Age Masterpiece, and a Legendary Shipwreck
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 447
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: haaksirikot, laivat, taideteokset, taidemaalarit, alankomaalaiset, maalaustaide, keräily, taideharrastukset, keisarinnat, hylyt, etsintä, laivalöydöt, meriarkeologia, taidehistoria, historia
Avainsanat: Saaristomeri, Suomi, Venäjä, alankomaalaiset, etsintä, haaksirikot, historia, hylyt, keisarinnat, keräily, laivalöydöt, laivat, maalaustaide, meriarkeologia, taideharrastukset, taidehistoria, taidemaalarit, taideteokset
E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Huikea tositarina purjelaiva Vrouw Marian haaksirikosta ja löytymisestä, sen mukana kadonneesta taideaarteesta ja Katariina Suuren hovista.

Heinäkuussa 1999 löydetty Vrouw Maria on legendaarisin saaristomeren syvyyksissä lepäävistä hylyistä. Amsterdamista kohti Pietaria lokakuussa 1771 lähtenyt kauppalaiva haaksirikkoutui Saaristomerellä ja vei mukanaan meren pohjaan historiallisen lastinsa.

Aluksen suurimman aarteen tilaaja oli tsaaritar Katariina Suuri, saaliinhimoinen taidekeräilijä. Hän oli hankkinut kymmenkunta hollantilaista maalausta, joista arvokkain oli leidenilaisen mestarin Gerrit Doun tammilevylle maalaama, lastenhuonetta esittävä triptyykki. Dou oli Rembrandtin loistavin oppilas ja taidemaalarina Hollannin ensimmäinen kansainvälinen supertähti. Doun triptyykki oli aikansa rakastetuin ja halutuin maalaus, ja sen menetystä haaksirikossa suri koko taidemaailma.

Gerald Easter ja Mara Vorhees maalaavat värikkään, kiehtovan ja monikerroksisen kokonaiskuvan taideaarteesta, sen tekijästä ja taustasta, Katariina Suuren hovin taiteesta ja politiikasta, Vrouw Marian kohtalokkaasta purjehduksesta sekä sen hylyn löytymisestä liki 200 vuoden jälkeen, kun Rauno Koivusaaren johtama ryhmä sen viimein paikansi.

Gerald Easter on Boston Collegen professori, joka on opettanut ja kirjoittanut Venäjän Itä-Euroopan politiikasta ja historiasta yli kaksi vuosikymmentä.

Mara Vorhees on Venäjään perehtynyt matkailutoimittaja, joka on ollut kirjoittajana yli 40 kirjassa.


Katso myös