Vihainen mieli — Maalittamista ja vihapuhetta

Holmavuo, Heidi; Sallinen, Sami
Nimeke: Vihainen mieli — Maalittamista ja vihapuhetta
Tekijät: Holmavuo, Heidi (Kirjoittaja)
Sallinen, Sami (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523828100
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 8.10.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 8.10.2024
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
Vihainen mieli ja maailman onnellisin kansa.

Joukossamme elää ihmisiä, jotka ovat valmiita vahingoittamaan toisia, hyötymään toisten kärsimyksistä ja ajamaan kylmästi omia intressejään täysin piittaamatta aiheuttamastaan vahingosta. Mikä maailman onnellisinta kansaa vaivaa?

Maalittaminen on ilmiö, joka ei enää koskaan poistu yhteiskunnasta ja sen lisääntymistä on vaikea hallita tai estää. Törmäämme jatkuvasti vastakkainasetteluun, vihapuheeseen, suvaitsemattomuuteen, me-tai-ne-ajatteluun ja kontrolloimattoman aggressiiviseen käyttäytymiseen.

Mutta miten toimia maailmassa, jossa kuka tahansa voi joutua maalittajan vihan kohteeksi? Tämä kirja sukeltaa maalittamisen kokonaiskuvaan, ilmiöön, sen yleisyyteen ja syihin maalittamisen taustalla ja pohtii myös sitä kuka maalittaa ja miksi. Tosielämän maalittamistarinat avaavat näkymän tekijän mielenmaisemiin ja auttavat lukijaa ymmärtämään, minkälaisia ihmisiä maalittajat ovat, mitä vihaisessa mielessä tapahtuu ja mitkä ovat tekijän motiivit ja tavoitteet. Kirja antaa puheenvuoron myös maalittamisen kohteeksi joutuneille.

Kirjan ovat kirjoittaneet Heidi Holmavuo ja Sami Sallinen. Sami on Conflict Control Oy:n toimitusjohtaja, entinen rikostutkija, under cover -poliisi ja suojelupoliisin virkamies, jolla on vuosikymmenten kokemus henkilöriskien hallinnasta, turvallisuudesta ja haastavista vuorovaikutustilanteista. Heidi on rikoskirjailija, joka on työskennellyt vuosia pelastuslaitoksella ja jonka juuret ovat syvällä viranomaistoiminnassa. Maalittamisteemaa hän tutkii oman kokemuksen ja vuosien ajan mediassa toimineen ja sen muutosta seuranneen ammattilaisen silmin.


Katso myös