Vänä elävänä

Väänänen, Kari; Marjamäki, Tuomas
Nimeke: Vänä elävänä
Tekijät: Väänänen, Kari (Kirjoittaja)
Marjamäki, Tuomas (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523823624
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.10.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 306
Tuoteryhmät: Taiteilijaelämäkerrat
Suomi-viihteen ikonien elämäkerrat –25%
BLACK WEEK
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: näyttelijät, elämänkaari, näytteleminen, teatterit (organisaatiot), elokuvat, televisio (joukkoviestimet)
Avainsanat: Kari Väänänen, elokuvat, elämänkaari, näytteleminen, näyttelijät, teatterit (organisaatiot), televisio (joukkoviestimet)
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Teatterin ja elokuvan grand old man on sujuvasanainen tarinankertoja, jonka odotettu muistelmateos tarjoaa elämyksellisiä lukuhetkiä.

"Lapsena halusin sukeltajaksi Etelämerelle tai poromieheksi lumisiin erämaihin. Brasiliassa pääsinkin asumaan Atlantin rannalla ja nyt olen Lapissa. Sillä jännevälillä olen liikkunut."

Kari Väänänen erotettiin viisivuotiaana äidistään, mikä jätti häneen pysyvästi jälkensä. Vänä pakeni mielikuvitusmaailmaan ja kehitteli villejä leikkejä koko kylän lapsille - eikä lakannut leikkimästä aikuisenakaan.

Hetkessä syttynyt innostus teatteriin vei hänet mukanaan. Ensimmäinen vuosi teatterikoulussa meni vielä ujostellessa ja jännittäessä, mutta hiljalleen epävarmuuden alta nousi karisma ja présence.

Vänän muistelmissa kerrotaan, kuinka hänen ja lahjakkaan Matti Pellonpään välinen vahva ystävyys katkesi traagisesti aivan liian varhain, sekä siitä, kuinka Jouko Turkka ensin pilkkasi ja sitten jumaloi omaleimaista näyttelijää.

Vänän matkaa ovat siivittäneet rakkaudet ja pettymykset, mutta hänen persoonassaan ovat aina säilyneet rehellisyys, itsepäisyys ja oikeudenmukaisuus.

Kari Väänänen (s. 1953) on näytellyt teatterissa, elokuvissa ja televisiossa sekä ohjannut näytelmiä, elokuvia ja suositun tv-sarjan Taivaan tulet. Käsikirjoitusten lisäksi Vänä on kirjoittanut kolumneja.


Katso myös