Väliin pudotetut — Miten meistä tehtaillaan yksinyrittäjiä

Arola, Janne; Hackman, Iikka
Nimeke: Väliin pudotetut — Miten meistä tehtaillaan yksinyrittäjiä
Tekijät: Arola, Janne (Kirjoittaja)
Hackman, Iikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913579
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.10.2016
Hinta: 8,95 € (8,14 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 122
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
eKirjat
Kirjastoluokka: 36.13 Työ. Työelämä
Yksi tiesi, että hänen on tehtävä taidetta. Toinen joutui perustamaan yrityksen voidakseen edelleen työskennellä av-kääntäjänä. Kolmas koki uraputkessa roikkumisen syövän liikaa ainoasta elämästään.

Reittejä itsensä työllistämiseen on monia. Työmarkkinoiden murroksessa on vaivihkaa syntynyt kolmas, pitkään unohdettu työmarkkinaosapuoli - työnantajien ja palkkatyöläisten väliin jäävät itsensätyöllistäjät. Heidän etuaan ei aja kukaan niissä pöydissä, joissa yhteiskuntasopimuksista neuvotellaan.
Vaikka itsensätyöllistäjiä on jo yli 150 000, ei järjestelmä vieläkään ymmärrä ryhmän olemassaoloa ja määrällistä kasvua. Päinvastoin: vuoden 2016 alussa voimaan tullut lakimuutos teki kaikista epäsäännöllisistä toimeksiannoista tuloja saavista ihmisistä yrittäjiä vastoin monen omaa tahtoa.

Millaista on elämä työmarkkinoiden rintamalinjojen välissä, ja miltä tuntuu taistella päivittäin omien oikeuksien puolesta? ”Jos me kaikki ollaan oman onnemme seppiä, se tarkoittaa että jokainen on kusessa yksin.”Katso myös