Väärä sääty

Misko, Anna
Nimeke: Väärä sääty
Tekijät: Misko, Anna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523829480
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 17.9.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 17.9.2024
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 352
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Historialliset romaanit
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Tarina suuresta rakkaudesta ja yhteisön asettamien rajojen rikkomisesta.

Saran tarina vie 1800-luvun Turkuun, Suomen sodan jälkeiseen muutosten aikaan ja elämään luokkaerojen ja rakkauden ristiriidoissa.

Eletään 1800-luvun alkua Turun seudulla. Suomi siirtyy Venäjän alaisuuteen. Tsaari rajoittaa yhteyksiä entiseen emämaahan Ruotsiin ja suosii suomen kieltä. Naisten asemaa yhteiskunnan muutokset eivät kuitenkaan kohenna, vaan he ovat edelleen holhouksenalaisia. Myös säätyjen välillä vallitsee jyrkkä eriarvoisuus. Aatelistolla on omat lakinsa, muita säätyjä tuomitaan ankarampien lakien mukaan.

Karhinpään pappilan nuorin tytär, jo lapsena uhmakas Sara, joutuu vaikeuksiin tavattuaan paroni Edelcrantzin. Molempien perheiden kiivaasta vastustuksesta huolimatta heidän välilleen syntyy suhde. Pappissäätyyn kuuluvaa Saraa ei kuitenkaan hyväksytä aateliston piiriin. Kestääkö rakkaus paineet?

Väärä sääty on nautittavan romanttinen tarina. Misko luo uskottavan ajankuvan ja kertoo ihmisistä ja heidän suhteistaan niin aidosti ja elävästi, että heihin voi samaistua. Myös romaanin rikas kieli ja vaihtuvat tunnelmat tekevät siitä viihdyttävää luettavaa.

Anna Misko on antropologi ja viestinnän ammattilainen. Karhinpään pappilan perheestä kertovien aiempien historiallisten romaanien Armovuosi ja Kultaokra lisäksi Anna Misko on kirjoittanut suomalaiseen perinteeseen ja mytologiaan pohjautuvia lastenkirjoja.


Katso myös