Tyttö maissipellossa — Anna Jokisen mysteerikuolema

Stammeier, Jenni
Nimeke: Tyttö maissipellossa — Anna Jokisen mysteerikuolema
Tekijät: Stammeier, Jenni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523823839
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.10.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 238
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: katoaminen, kuolema, siirtolaiset, suomalaiset, naiset, nuoret aikuiset, palvelusväki, kotiapulaiset, ajankuvaus, naisen asema, stereotypiat, maahanmuuttajat, työväenliike, prostituutio, uhrit, seksuaalinen hyväksikäyttö, siirtolaisuus, historia
Avainsanat: 1910-luku, Anna Jokinen, Kanada, Toronto, ajankuvaus, historia, katoaminen, kotiapulaiset, kuolema, maahanmuuttajat, naisen asema, naiset, nuoret aikuiset, palvelusväki, prostituutio, seksuaalinen hyväksikäyttö, siirtolaiset, siirtolaisuus, stereotypiat, suomalaiset, työväenliike, uhrit
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Anna Jokinen katosi tanssi-illan jälkeen Torontossa joulukuussa 1913. Keuruulaispiika löytyi henkitoreissaan maissipellosta lähes kolme viikkoa myöhemmin.

Tyttö maissipellossa etsii vastauksia Anna Jokisen kohtalon avoimiin kysymyksiin ja vie lukijan 1900-luvun alun mainareita ja lumperjäkkejä kuhiseviin kaupunkeihin, joissa Satiais-Maija myi itseään, Pata-Ässä juotti salakapakassa ja Andersonin Mamma hoiti piioille sikiönlähdetyksiä.

Anna oli ennen kuolemaansa sopertanut löytäjälleen jotakin, mutta tämä ei tietenkään ymmärtänyt suomea. Mitä Annalle oli oikein tapahtunut? Väitettiin, että hän oli hypännyt tuntemattomien miesten kyytiin. Pian etsivät kertoivatkin olevansa murhaajan jäljillä.

Lopulta ilmoitettiin, että mitään rikosta ei olisi tapahtunut. Tyttö oli poliisin mukaan ainoastaan eksynyt eikä ”takapajuisena” ymmärtänyt pyytää apua. Tästä huolimatta ruumiinavauspöytäkirjat julistettiin salaisiksi. Miksi?

”The Mystery of Annie Yokinen” nousi torontolaislehtien etusivuille ja kiinnosti hetken suurta yleisöä. Sitten tapaus unohtui.

Moni seikka jäi kuitenkin avoimeksi. Oliko Anna todellakin voinut selvitä talvipakkasissa lähes kolme viikkoa, ja miksi hän ei uskaltanut pyytää apua? Oliko hän sittenkin joutunut seksuaalirikoksen kohteeksi vai lähtenyt vapaaehtoisesti jonkun mukaan?

Sanotaan, että Amerikka oli suomalaisnaisille paratiisi, mutta toisaalta maaseudulta tulleet kielitaidottomat tytöt olivat uuden maan suurkaupungeissa hyvin haavoittuvaisessa asemassa.

Jenni Stammeier on toimittaja, joka on aiemmin tehnyt junapummeista kiehtovan sarjan Ylelle ja kirjoittanut kirjan Suomalaiset junapummit - Kulkureita ja kerjäläisiä Amerikan raiteilla.


Katso myös