Tuppeen sahattu Nuorisosäätiö — Asuntoja, ahneutta ja himmeitä urakoita

Korvola, Ari
Nimeke: Tuppeen sahattu Nuorisosäätiö — Asuntoja, ahneutta ja himmeitä urakoita
Tekijät: Korvola, Ari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523826106
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 29.9.2023
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 234
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32.1 Poliittiset järjestelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: säätiöt, asuntotuotanto, rahoitus, vaalirahoitus, verkostot, talous, politiikka, poliitikot, valta, väärinkäyttö, talousrikokset, joukkoviestimet
Avainsanat: 1990-luku, 2000-luku (vuosikymmen), 2010-luku, asuntotuotanto, joukkoviestimet, poliitikot, politiikka, puolueet, rahoitus, rakennushankkeet, rakennusliikkeet, säätiöt, talous, talousrikokset, vaalirahoitus, valta, verkostot, vuokra-asunnot, väärinkäyttö
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Kepulia peliä yhteisillä rahoilla.

Kertomus siitä, kuinka keskustapuolueen nuorisojärjestön ”kristillis-siveelliseltä pohjalta ja rikollisuuden torjumiseksi“ perustama säätiö päätyi itse tuomiolle.

60-luvun rakennemuutos synnytti tarpeen rakentaa nuorille kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja mutta se johti poliittisiin skandaaleihin, korruptioon, rikoshyötyyn ja vankeustuomioihin.

Säätiötä ovat johtaneet muun muassa ministereiksi nousseet Matti Vanhanen ja Antti Kaikkonen sekä etsintäkuulutettuna maailmalla piileksinyt Perttu Nousiainen.

Suhteet suurten rakennusliikkeiden kanssa loivat verkoston, jossa toimintaa edistettiin erilaisin ”lautakasoin”, alennuksin ja laskuttomin remontein. Säätiön johto hyödynsi varoja oman vaalimenestyksensä rahoittamiseen sekä yksityisen omaisuutensa kartuttamiseen.

Loistonsa päivistä Nuorisosäätiö on kutistunut puoleen, yleishyödyllinen status on mennyt, halpakorkoiset valtion lainat on irtisanottu ja asuminen edullisissa säätiön asunnoissa on enää muisto vain.

Tuppeen sahattu Nuorisosäätiö on - lauta- ynnä muine rytökasoineen - ensimmäinen kokonaisvaltainen esitys viime vuosien rikosuutisten vakioaiheista: kepulaisesta rahasta, ahneudesta ja omanvoitonpyynnistä. Jäljellä on vielä pesänsiivous rikoksista ja niiden aiheuttamista miljoonatappioista.

Ari Korvola (s. 1953) tuli tunnetuksi ärhäkkänä ja uudenlaisia kerrontakeinoja käyttävänä ajankohtaistoimittajana ja tutkivana journalistina.


Katso myös