Tunturipöllö

Luhta, Jorma; Koskimies, Pertti
Nimeke: Tunturipöllö
Tekijät: Luhta, Jorma (Kirjoittaja)
Koskimies, Pertti (Kirjoittaja)
Luhta, Jorma (Valokuvaaja)
Varesvuo, Markus (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789523824133
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.9.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 192
Tuoteryhmät: BLACK WEEK
Eläimet
Kirjastoluokka: 58.12 Linnut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: linnut, pöllöt, tunturipöllö, eläinten käyttäytyminen, pesintä, elinympäristö, luonnonvalokuvaus, valokuvaajat
Avainsanat: Lappi, elinympäristö, eläinten käyttäytyminen, linnut, luonnonvalokuvaus, pesintä, pöllöt, tunturipöllö, valokuvaajat
Lumivalkoiset pöllöt vaeltavat kodittomina tuntureilla ja tundralla etsiessään sopuleita ja myyriä.

Maamme luontokuvauksen mestarit Jorma Luhta ja Markus Varesvuo sekä petolintutuntija Pertti Koskimies kertovat upeasti kuvitetussa luontoteoksessa kiehtovimman lintumme elämästä ja uhanalaisuudesta.

Tunturipöllö on kertomus tunturien katoilta ja korkeiden taivaiden alta, missä myyttiset pöllöt vaeltavat sopuleita ja myyriä etsiessään. Pöllöjä pysähtyy pesimään Lappiin vain parhaina sopulivuosina, ja yhtä yllättäen kuin linnut tulevat, yhtä äkisti ja arvaamattomiksi ajoiksi ne katoavat.

Jorma Luhta on kulkenut luvuttomat taipaleet taivaanrannasta toiseen ja kuvannut tunturipöllöjen elämää niin kamerallaan kuin kynällään. Myös Markus Varesvuon parhaat kuvat esittävät monipuolisesti tunturipöllön elintapoja ja vuodenkiertoa. Pohjoisten petolintujen tutkija Pertti Koskimies on koonnut kirjaan tuoreinta tietoa pöllöjen pesinnästä ja vaelluksista sekä uhanalaisuudesta ilmastonmuutoksen kiihtyessä.

Tunturipöllö on kaunein ja asiantuntevin kuvaus kaukana ihmisistä asuvien pöllöjen elämästä ja tulevaisuudesta.

Pertti Koskimies on Suomen eturivin luontoasiantuntija ja lintututkija. Hän on julkaissut ja toimittanut useita luonto- ja lintuaiheisia tietokirjoja.


Katso myös