Tie teiden tielle

Jalasvuori, Matti
Nimeke: Tie teiden tielle
Tekijät: Jalasvuori, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523820562
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 16.4.2021
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 238
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 04 YLEISET KOKOOMATEOKSET
Avainsanat: antroposeeni, evoluutio, geenit, kulttuurievoluutio, luonnontieteet, maailmankuva, maapallo, maapallon ulkopuolinen elämä, matkat, moottoripyöräily, perimä, solufysiologia, tekoäly, tieteenhistoria
Äänikirja, 2021
MP3
12,90 €

Kovakantinen kirja, 2021

4,90 €

Niin tiede kuin moottoripyöräilykin ovat ihmisen sielunhoitoa, vaikka niillä väitetään olevan myös muita tehtäviä. Molempien siivittämänä todellisuus on siedettävämpää, elettävämpää.

Matti Jalasvuoren esikoisteos Virus - kosmoksen kapellimestari (Docendo 2020, uusittu laitos) oli enemmän kuin virologin tietopaketti: se oli tutkimusmatka tieteeseen ja maailmankaikkeuteen. Myös Tie teiden tielle on oodi tieteelle, mutta se on paljon muutakin. Matkallaan Jalasvuori pohtii maailmankuvia ja maailman ainutlaatuisuutta, tulevaisuutta ja kykyä olla tässä ja nyt.

On hetkiä, jolloin elämä tuntuu ajautuneen loputtomaan sokkeloon. Siellä tien löytäminen vaikuttaa miltei mahdottomalta tehtävältä. Silloin on noustava moottoripyörän selkään ja matkattava maailmankaikkeuden ja elämän rajalle. Tie teiden tielle on moottoripyörämatkakirja, joka ei kerro moottoripyöräilystä. Se kertoo tiedosta, ihmeistä, tulevaisuudesta ja kosmisesta kohtalostamme. Ja vähän myös moottoripyöräilystä. Maailma ja elämä on täynnä kauneutta, johon tiede antaa kantavan perspektiivin. Kenties löytyy myös tie, joka jatkuu aina loppuun saakka.

Akatemiatutkija Matti Jalasvuori työskentelee Jyväskylän yliopistossa ja johtaa COVID-19 Phage -tutkimuskonsortiota, joka kehittää antibioottihoitoa korvaavaa bakteriofagihoitoa koronaviruksen aiheuttaman keuhkokuumeen hoitoon.


Katso myös