Terveyttä sienistä

Piippo, Sinikka; Salo, Pertti
Nimeke: Terveyttä sienistä
Tekijät: Piippo, Sinikka (Kirjoittaja)
Salo, Pertti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523750616
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 22,90 € 18,32 € (16,65 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 281
Tuoteryhmät: Luonto ja retkeily
Terveys ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sienet, ruokasienet, tunnistaminen, luonnonlääkkeet, lääkekasvit, ruokaohjeet, sieniruoat
Avainsanat: luonnonlääkkeet, lääkekasvit, ruokaohjeet, ruokasienet, sienet, sieniruoat, tunnistaminen
Sienten terveysvaikutukset ja tarkat tiedot sienten sisältämistä aineosista ensi kertaa kirjana.

Kirja tuo esiin sienten laajat hyötyvaikutukset tulehdusten ehkäisyssä, immuunipuolustuksessa, kasvainten ehkäisyssä, sydän- ja verisuonitaudeissa, diabeteksessa, hermoston rappeumataudeissa, ihon hoidossa ja monissa muissa terveysongelmissa.

Runsaasti kuvitetussa kirjassa esitellään Suomessa kasvavia, kasvatettavia ja täältä hankittavia sieniä. Kaikki kirjaan mukaan otetut sienet ovat osoittautuneet laaja-alaisesti terveyttä kohentaviksi.

Tällaisia sieniä ovat muun muassa enoki eli talvijuurekas, haperot, herkkusienet, huhtasienet, lakka- ja lattakääpä ja muita kääpiä, loisikat, maitake, matsutake, mesisienet, siili- ja koralliorakas, pakuri, puunkorvat, rouskut, siitake, suomumustesieni, tatit, vahverot, vinokkaat ja valko- ja keltahytykkä.

Jokaisesta sienilajista tai suvusta annetaan kuvaus, kasvupaikat, levinneisyys, aineosat, terveysvaikutukset, käyttö ruokana ja/tai rohtona sekä varoitukset.

Lisäksi kirjassa kerrotaan sienten käytön historiasta meillä ja muualla, sienten viljelystä, keruusta ja säilönnästä sekä sienten valmistuksesta ruoaksi ja rohdoksi.


Katso myös