Terveyttä sienistä
Piippo, Sinikka; Salo, PerttiKansikuva: | Lataa painokelpoinen kansikuva |
Kustantaja: | Minerva |
Julkaisuvuosi: | 2020 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 281 |
Tuoteryhmät: | Luonto ja retkeily Terveys ja hyvinvointi |
Kirjastoluokka: | 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | sienet, ruokasienet, tunnistaminen, luonnonlääkkeet, lääkekasvit, ruokaohjeet, sieniruoat |
Avainsanat: | luonnonlääkkeet, lääkekasvit, ruokaohjeet, ruokasienet, sienet, sieniruoat, tunnistaminen |
Sienten terveysvaikutukset ja tarkat tiedot sienten sisältämistä aineosista ensi kertaa kirjana.
Kirja tuo esiin sienten laajat hyötyvaikutukset tulehdusten ehkäisyssä, immuunipuolustuksessa, kasvainten ehkäisyssä, sydän- ja verisuonitaudeissa, diabeteksessa, hermoston rappeumataudeissa, ihon hoidossa ja monissa muissa terveysongelmissa.
Runsaasti kuvitetussa kirjassa esitellään Suomessa kasvavia, kasvatettavia ja täältä hankittavia sieniä. Kaikki kirjaan mukaan otetut sienet ovat osoittautuneet laaja-alaisesti terveyttä kohentaviksi.
Tällaisia sieniä ovat muun muassa enoki eli talvijuurekas, haperot, herkkusienet, huhtasienet, lakka- ja lattakääpä ja muita kääpiä, loisikat, maitake, matsutake, mesisienet, siili- ja koralliorakas, pakuri, puunkorvat, rouskut, siitake, suomumustesieni, tatit, vahverot, vinokkaat ja valko- ja keltahytykkä.
Jokaisesta sienilajista tai suvusta annetaan kuvaus, kasvupaikat, levinneisyys, aineosat, terveysvaikutukset, käyttö ruokana ja/tai rohtona sekä varoitukset.
Lisäksi kirjassa kerrotaan sienten käytön historiasta meillä ja muualla, sienten viljelystä, keruusta ja säilönnästä sekä sienten valmistuksesta ruoaksi ja rohdoksi.
Kirja tuo esiin sienten laajat hyötyvaikutukset tulehdusten ehkäisyssä, immuunipuolustuksessa, kasvainten ehkäisyssä, sydän- ja verisuonitaudeissa, diabeteksessa, hermoston rappeumataudeissa, ihon hoidossa ja monissa muissa terveysongelmissa.
Runsaasti kuvitetussa kirjassa esitellään Suomessa kasvavia, kasvatettavia ja täältä hankittavia sieniä. Kaikki kirjaan mukaan otetut sienet ovat osoittautuneet laaja-alaisesti terveyttä kohentaviksi.
Tällaisia sieniä ovat muun muassa enoki eli talvijuurekas, haperot, herkkusienet, huhtasienet, lakka- ja lattakääpä ja muita kääpiä, loisikat, maitake, matsutake, mesisienet, siili- ja koralliorakas, pakuri, puunkorvat, rouskut, siitake, suomumustesieni, tatit, vahverot, vinokkaat ja valko- ja keltahytykkä.
Jokaisesta sienilajista tai suvusta annetaan kuvaus, kasvupaikat, levinneisyys, aineosat, terveysvaikutukset, käyttö ruokana ja/tai rohtona sekä varoitukset.
Lisäksi kirjassa kerrotaan sienten käytön historiasta meillä ja muualla, sienten viljelystä, keruusta ja säilönnästä sekä sienten valmistuksesta ruoaksi ja rohdoksi.