Tarkoituksista ja keinoista — Esseitä

Tontti, Jarkko
Nimeke: Tarkoituksista ja keinoista — Esseitä
Tekijät: Tontti, Jarkko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523824041
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 13.9.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 166
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
BLACK WEEK
Kirjastoluokka: 04 YLEISET KOKOOMATEOKSET
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntakehitys, kulttuurin muutos, taiteilijat, yhteiskuntavastuu, identiteettipolitiikka, poliittinen ajattelu, vasemmistoliikkeet, oikeistoliikkeet, nationalismi, vihapuhe, sananvapaus, uhat, demokratia, yhteiskuntakritiikki
Avainsanat: analyysi, demokratia, identiteettipolitiikka, kulttuurielämä, kulttuurin muutos, nationalismi, oikeistoliikkeet, poliittinen ajattelu, sananvapaus, taiteilijat, uhat, vasemmistoliikkeet, vihapuhe, yhteiskuntakehitys, yhteiskuntakritiikki, yhteiskuntaolot, yhteiskuntavastuu
Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Jarkko Tontti pureutuu aikamme ja kulttuurimme keskeisiin kysymyksiin puolustaen liberaalia demokratiaa. Siitä joku taatusti suuttuu.

Heimoistunut identiteettipolitiikka, woke-aktivismi ja jyrkkä kansallismielisyys uhkaavat liberaalia demokratiaa ennen kokemattomalla tavalla. Ääripäät jyräävät, maltilliset ovat vaiti ja hämmennyksissä.

Jollakin tasolla kiivailijat ovat epäilemättä oikeilla jäljillä. Kiukkuun ja kiivailuun tuntuu olevan ymmärrettävät syynsä. Mutta tarkoittaako ymmärtäminen hyväksymistä? ”Tarkoitus pyhittää keinot” on toimintaperiaate, johon suuri osa ihmiskunnasta hassahtaa vuosikymmenestä ja vuosisadasta toiseen.

Voiko syrjinnällä vastustaa syrjintää? Maapallon elonkehän säilyminen on ihmiskunnan kohtalonkysymys, mutta oikeuttaako tämä huoli linkolalaisen ekototalitarismin? Entä sananvapaus? Sen puolustajat ovat kaikonneet olemattomiin muutamassa vuodessa.

Voisiko yhteiskunnan laittaa terapeutin sohvalle? Kuunteleeko kukaan kirjallisuuden kuiskausta? Entä kirjallisuuden näennäinen kulttuurinen vastakohta, räiskähtelevät supersankarielokuvat? Miksi ne elävät hurjaa nousukautta juuri nyt ja ovat muuttuneet kaikkien tuntemaksi kulttuuriseksi koodistoksi?

Tarkoituksista ja keinoista täydentää Jarkko Tontin esseekirjatrilogian, jonka aikaisemmat osat ovat Koti, uskonto ja isänmaa (2011) ja Viisastuminen sallittu (2016). Se on aikalaisanalytiikkaa yhteiskunnan tilasta ja ihmiskunnan mielenmaisemista 2020-luvun alussa.

Jarkko Tontti, kirjailija, OTT. Hän on julkaissut useita romaaneja, esseekokoelmia ja runoteoksia vuodesta 2006 lähtien.


Katso myös