Sydän — Historia

Jauhar, Sandeep
Nimeke: Sydän — Historia
Alkuteos: Heart
Tekijät: Jauhar, Sandeep (Kirjoittaja)
Immonen, Antti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522916600
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Heart
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 288
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sydän, toiminta, sydäntaudit, kardiologia, kardiologit, lääkärit, kokemukset, sydän- ja verisuonitaudit, hoitomenetelmät, lääketiede, historia
Avainsanat: historia, hoitomenetelmät, kardiologia, kardiologit, kokemukset, lääketiede, lääkärit, sydän, sydän- ja verisuonitaudit, sydäntaudit, toiminta
Sydänlääkäri ja menestyskirjailija Sandeep Jauhar huomaa hengästyvänsä portaissa ja huolestuu. Käynti kollegan pakeilla paljastaa, että kyseessä on sepelvaltimotauti. Mieleen palaa isoisä, joka kuoli sydänkohtaukseen.

Tästä alkaa arvostetun kardiologin matka omaan sydämeen, sydänlääketieteen historiaan, sen sankareiden ja myös potilaiden pariin. Sydän ei ole pelkkä pumppu, vaan sillä on paljon suurempi merkitys kulttuurissamme. Sydän on rakkauden symboli ja tyyssija. Ensimmäisen sydänsiirtopotilaan vaimo kysyikin leikanneelta kirurgilta: ”Vieläkö hän voi rakastaa minua?”

Jauhar kiinnittää huomiota myös siihen, millaisia vaikutuksia rakkauden puutteella, masennuksella ja stressillä on sydämeen: sydän voi oikeasti särkyä.
Koskettava, intensiivinen ja kauniisti kirjoitettu kirja ainoasta elimestämme, joka pystyy liikuttamaan itseään.

Sandeep Jauhar on amerikkalainen sydänlääkäri, joka on kirjoittanut kolme teosta. Harjoitteluvuosista ja nuoren lääkärin illuusioiden särkymisestä kertovat kirjat olivat myynti- ja arvostelumenestyksiä Yhdysvalloissa. Nyt suomennettu Sydän valittiin tuoreeltaan Amazonissa kuukauden parhaaksi kirjaksi.


Katso myös