Suomen jääkärit - itsenäisyytemme kärkijoukko

Jääkärisäätiö
Nimeke: Suomen jääkärit - itsenäisyytemme kärkijoukko
Tekijät: Jääkärisäätiö (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522914651
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2019
Hinta: 39,90 € (36,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 588
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Sotahistoria
Kirjastoluokka: 92.68 Suomen historia, itsenäisyysliike ja itsenäistyminen
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: jääkäriliike, itsenäistyminen (valtiot), itsenäisyyden aika, jääkärit, aselajit, pataljoonat, maanpuolustus, sotilaskoulutus, aktivismi, autonomian aika, sodat, rauhanaika, järjestötoiminta, perinne, sotahistoria, henkilöhistoria, historia
Avainsanat: Suomi, aktivismi, aselajit, autonomian aika, henkilöhistoria, historia, itsenäistyminen (valtiot), itsenäisyyden aika, järjestötoiminta, jääkäriliike, jääkärit, maanpuolustus, pataljoonat, perinne, rauhanaika, sodat, sotahistoria, sotilaskoulutus
Millaisia miehiä Suomen jääkärit olivat ja mitä he kokivat vieraissa ja vaikeissa oloissa preussilaisessa sotilaskoulutuksessa? Tämä on kirja heidän perinnöstään itsenäiselle Suomelle.

Suomen jääkärit olivat osa Suomen kansallista vapausliikettä. Saksaan vuosina 1915-1917 salateitse lähteneestä noin 2 000 vapaaehtoisesta muodostettiin jääkäripataljoona. Se oli Suomen itsenäistyessä hyvin koulutettu armeijan kantajoukko.

Jääkärit kouluttivat ja johtivat Suomen muodostumassa olevan armeijan osastoja vapaussodassa, riisuivat venäläisen sotaväen aseista ja kukistivat punakaartin. Jääkäreissä oli runsaasti työväkeä, mikä aiheutti lojaalisuusongelmia mutta ei kuitenkaan päässyt vaikuttamaan sotatoimiin.

Jääkärien sopeutuminen taistelemaan tsaarinarmeijassa palvelleiden suomalaisten, kuten ratsuväenkenraali Mannerheimin, rinnalla ei ollut sekään ongelmatonta. Rauhan vuosina 1920-1939 jääkärit olivat päällystönä ja alipäällystönä kouluttamassa Suomen nuorta armeijaa ja kehittämässä sen taktiikkaa sekä eri aselajeja, suojeluskuntia ja rajavartiointia.

Sodissa 1939-1945 jääkärit olivat sotatoimissa marsalkka Mannerheimin alaisina, jo keski-iän saavuttaneina sotilaina sotatoimiyhtymien komentajista rivimiehiin.


Katso myös