Suomalainen maisema - Finnish Landscapes — Saaristo - Islands and Archipelagoes

Rautavaara, Arno
Nimeke: Suomalainen maisema - Finnish Landscapes — Saaristo - Islands and Archipelagoes
Tekijät: Rautavaara, Arno (Kirjoittaja)
Suomen Ammattiluontokuvaajat ry (Valokuvaaja, tekijä)
Tuotetunnus: 9789522911865
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2015
Hinta: 14,90 € 8,90 € (8,09 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 160
Tuoteryhmät: Luonto ja retkeily
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 75.71 Aiheet valokuvataiteessa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: eläimet, elämäntapa, kansallismaisema, kasvit, kulttuurimaisema, luonnonmaisema, luonnonvalokuvaus, luonto, maisema, maisemavalokuvaus, saaret, saaristot, vuodenajat
Avainsanat: Itämeri, Suomi, eläimet, elämäntapa, kansallismaisema, kasvit, kulttuurimaisema, luonnonmaisema, luonnonvalokuvaus, luonto, maisema, maisemavalokuvaus, saaristot, vuodenajat
Merialueemme saaristot ovat järviluonnon ohella ainutlaatuisinta Suomea. Samanlaista kymmenientuhansien karien, luotojen, riuttojen sekä erikokoisten metsäsaarien, selkien ja salmivesien mosaiikkia ei muualla maailmassa ole.

Suomalainen maisema - Saaristo -kirjassa ammattiluontokuvaajien hienot kuvat välittävät saariston ja rannikon maisemat ja tunnelmat eri vuodenaikoina. Ikänsä meren äärellä asuneen toimittaja, luontokuvaaja Arno Rautavaaran teksti avaa ja täydentää kuvien sanomaa.

Kirja näyttää saariston monet kasvot ja maisemallisen vaihtelun itärajalta Suomenlahtea pitkin Saaristomerelle ja Ahvenanmaalle ja sieltä edelleen Selkämeren ja Merenkurkun kautta Perämerelle. Näemme, miten saaristo on vähitellen muotoutunut maankohoamisen seurauksena nykyiselleen - ja muotoutuu edelleen. Opimme myös näkemään, miksi asutus on löytänyt sijansa saariston ja rannikon sopivimmilta paikoilta.

Kirjan nimekkäässä kuvaajatiimissä ovat:
Kari Auvinen, Tuomas Heinonen, Mika Honkalinna, Tea Karvinen, Seppo Keränen, Jaana Kotamäki, Mauri Leivo, Jussi Leppänen, Henrik Lund, Sakari Manninen, Jussi Murtosaari, Jukka Palm, Mikael Rantalainen, Arno Rautavaara, Jaakko Ruola, Markku Saiha, Markus Sirkka, Raimo Sundelin, Markku Tano, Hannu Vallas, Markus Varesvuo.


Katso myös