Suojaudu syövältä — Elintavoilla on merkitystä

Vuoristo, Maarit
Nimeke: Suojaudu syövältä — Elintavoilla on merkitystä
Tekijät: Vuoristo, Maarit (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522919519
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 59.54 Syöpätaudit
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: syöpätaudit, ennaltaehkäisy, elintavat, terveyskäyttäytyminen, ravitsemus, liikunta
Avainsanat: elintavat, ennaltaehkäisy, liikunta, ravitsemus, syöpätaudit, terveyskäyttäytyminen
E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Omilla valinnoillaan voi pienentää riskiään sairastua syöpään. Asiantuntija-arvioiden mukaan jopa 40 prosenttia syövistä olisi ehkäistävissä terveellisillä elintavoilla. Avainsanoja ovat tupakoimattomuus, painonhallinta, terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja alkoholin kohtuukäyttö. Paljon on tehtävissä.

Kukaan ei sairastu pelkästään siksi, että tuli syödyksi liikaa sitä tai liian vähän tätä. Unohtakaamme syyttävä sormi ja keskittykäämme tekemään kaikkemme, mitä tehtävissä on, säästyäksemme itse syövältä. Torjunta-aseet ovat omissa käsissämme. Juuri sinä voit kuulua siihen joukkoon - kahteen kolmannekseen - joka ei ikinä sairastu syöpään.

Suojaudu syövältä -teos pohjautu uusimpaan tutkimustietoon ja kirjan asiantuntijoina ovat syövän hoidon huippuammattilaiset.Kirjan kirjoittaja Maarit Vuoristo kertoo teoksessa myös omista kokemuksistaan syöpäpotilaana.

Maarit Vuoristo (s. 1962) on terveystoimittaja, joka on sairastanut rintasyövän vuonna 2012 ja tyvisolusyövän kaksi vuotta myöhemmin. Ensimmäinen ei luultavasti johtunut hänen elintavoistaan, mutta jälkimmäinen kyllä: se oli seurausta ihon ahkerasta käristämisestä auringossa koko aikuisiän ajan.


Katso myös