Sodan näyttämöt

Fedorov, Maxim
Nimeke: Sodan näyttämöt
Tekijät: Fedorov, Maxim (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789528500315
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 3.10.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 3.10.2024
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 270
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
Ukrainan sotanäyttämöt toimittajan silmin.

Millaisia paikkoja sodassa tuhoutuneet ukrainalaiskaupungit ovat olleet? Miten sota on niitä muuttanut, ja keitä niissä on asunut?

Suomalaiset ovat saaneet seurata tv-uutisista Maxim Fedorovin Kiovasta lähettämiä raportteja keväästä 2022 lähtien. Samalla tutuiksi ovat tulleet monet sodan näyttämöt mm. Butša, Mariupol, Herson, Bahmut ja Soledar... Ohjushyökkäyksiä, verilöylyjä ja joukkohautoja, traagisia ihmiskohtaloita sekä kokonaisia tuhottuja kaupunkeja.

Kirjassaan Maxim Fedorov syventyy tutkimaan, millaisia paikkoja ne olivat ennen sotaa, mistä ne olivat tunnettuja ja millaisia ihmisiä niissä on asunut?

”Toivon, että voisin kertoa tarkemmin niistä paikoista, joita uutisissa mainitaan; ettei niihin liittyisi pelkkää tragediaa vaan voisin kertoa myös ukrainalaisten saavutuksista ja jälleenrakentamisen toivosta.” – Maxim Fedorov

Maxim Fedorov aloitti työskentelyn Ylellä vuonna 2013 venäjänkielisten uutisten toimittajana. Venäjän hyökättyä Ukrainaan hän muutti Kiovaan Ylen ulkomaankirjeenvaihtajaksi. Fedorov on syntynyt ja kasvanut Pietarissa, mutta lapsuuskesiään hän vietti Etelä-Ukrainassa äitinsä suvun luona. Fedorov on valmistunut Helsingin yliopistosta suomen kielen ja kulttuurin maisteriksi. Häneltä on aiemmin ilmestynyt kirja Minun Ukrainani.


Katso myös