Sitkeä Jussi — 80 vuotta elokuvaa, kriisejä ja tähtiloistoa

Rämö, Matti; Vanha-Majamaa, Anton
Nimeke: Sitkeä Jussi — 80 vuotta elokuvaa, kriisejä ja tähtiloistoa
Tekijät: Rämö, Matti (Kirjoittaja)
Vanha-Majamaa, Anton (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523827004
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 20.3.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 20.3.2024
Hinta: 29,90 € 22,43 € (20,39 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Koti ja vapaa-aika
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 77.4 Elokuva. Elokuvataide
Suomalaisen elokuvan tarina Jussi-palkinnon silmin.

Sota-aikana syntynyt palkinto on ollut useasti uhattuna, mutta aina se on noussut takaisin juhlistamaan suomalaista elokuvaa ja sen tähtiä Regina Linnanheimosta Krista Kososeen ja Matti Kassilasta Aki Kaurismäkeen.

Jussi-palkinto syntyi halusta juhlia, kun maailma ympärillä paloi. Vuoden 1944 prameiden juhlallisuuksien jälkeen Jussi-gaala on peilannut suomalaista elokuvaa. Palkintoja on jaettu juhlasaleissa ja teattereissa, mutta myös kansakoulussa ja auditoriossa.

Suomalaisen elokuvan historiaan mahtuu huippuvuosia ja totaalista alakuloa, pidäkkeetöntä iloa ja repiviä riitoja. Jusseja on pokattu smokeissa ja farkuissa. Gaalassa on laulettu ja ryypätty, käsitelty metoo-ilmiötä ja juhlittu tyttöenergiaa. Surkeimmillaan palkintoja on jätetty jakamatta, koska tarjonta on ollut niin heikkoa.

Sitkeä Jussi – 80 vuotta elokuvaa, kriisejä ja tähtiloistoa tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan uutta kultakauttaan elävän kotimaisen elokuvan historiaan.

Anton Vanha-Majamaa (s. 1988) on helsinkiläinen journalisti, tietokirjailija ja kriitikko. Hän on kirjoittanut kolme tietokirjaa ja istuu Filmiaura ry:n hallituksessa.

Matti Rämö (s. 1979) on Suomen Kuvalehden toimittaja, tietokirjailija ja kriitikko. Hän on erikoistunut tutkivaan journalismiin ja elokuvaan.


Katso myös