Selviytyjä – Tieni keskitysleireiltä natsien metsästäjäksi

Lewkowicz, Josef; Calvin, Michael
Nimeke: Selviytyjä – Tieni keskitysleireiltä natsien metsästäjäksi
Alkuteos: The Survivor
Tekijät: Lewkowicz, Josef (Kirjoittaja)
Calvin, Michael (Kirjoittaja)
Kakko, Tapio (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523759602
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 24.10.2023
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: The Survivor
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Josef Lewkowicz, toinen maailmansota, holokausti, keskitysleirit, selviytyminen, juutalaiset, jäljitys, natsit, sotarikolliset, henkilöhistoria, Puola, Saksa, juutalaisvainot
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2023
Liimasidos, Ylivetokannet, Päänauha, Kannet laminoitu
25,90 €

Kuudelta keskitysleiriltä selvinneen miehen tarina

Selviytyjä on uskomaton kertomus yhden miehen murtumattomasta tahdosta, uskosta ja rohkeudesta käsittämättömän pahuuden edessä.

Kuudentoista ikäisenä Josef Lewkowiczista tuli vanki numero 85314. Natsien miehitettyä Puolan Josef ja hänen isänsä kuljetettiin Krakovaan Plaszowin keskitysleirille, joka tunnetaan elokuvasta Schindlerin lista. Leiriä johti äkkipikainen ja mielivaltaisen julma Amon Goeth, jonka brutaalius oli rajatonta.

Järkyttävissä olosuhteissa Josef sai tottua raskaaseen pakkotyöhön, jatkuvaan väkivallan uhkaan ja kuoleman läheisyyteen. Ennen kuin sota oli ohi, hän joutui kokemaan peräti kuuden eri keskitysleirin kauheudet.

Kun vapaus sodan jälkeen koitti, Josef sai todeta olevansa suvustaan ainoa, joka oli selvinnyt hengissä natsien tappokoneistosta. Kostaakseen kokemansa menetyksen hän muodosti Yhdysvaltain armeijan tuella työryhmän metsästämään piilottelevia natseja ja pidättämään SS-upseerit, joiden käsissä hän ja hänen yhteisönsä olivat kärsineet. Juuri Josef löysi suurimman kiduttajansa Goethin ja auttoi saattamaan tämän oikeuden eteen.

PuolalainenJosef Lewkowics vietti kolme vuotta kuudella eri keskitysleirillä. Sodan jälkeen hän toimi tiedustelu-upseerina Saksassa ja Itävallassa. Nyt 97-vuotias Lewkowics asuu Jerusalemissa.

Michael Calvin (1957) on englantilainen journalisti ja palkittu kirjailija, joka on julkaissut 14 kirjaa.


Katso myös