Samassa veneessä — Hyvinvointivaltio eriarvoistuneessa yhteiskunnassa

Saari, Juho
Nimeke: Samassa veneessä — Hyvinvointivaltio eriarvoistuneessa yhteiskunnassa
Tekijät: Saari, Juho (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522918413
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,90 € 6,90 € (6,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Talous
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hyvinvointivaltio, instituutiot, historia, tulevaisuus, sosiaalipolitiikka, terveyspolitiikka, eriarvoisuus, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, elämänlaatu, riskienhallinta, sosiaaliturva, sosiaalimenot, yhteiskuntakehitys
Avainsanat: Suomi, elämänlaatu, eriarvoisuus, historia, hyvinvointivaltio, instituutiot, riskienhallinta, sosiaalimenot, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, sosiaalipolitiikka, sosiaaliturva, tasa-arvo, terveyspolitiikka, tulevaisuus, yhteiskunta, yhteiskuntakehitys
E-kirja, 2020
EPUB
9,90 €

Hyvinvointivaltio on suomalaisen yhteiskunnan suurimpia saavutuksia. Keskeinen kysymys on, miten se pystyy uudistumaan ja selviämään tulevaisuuden haasteista.

Tärkeä puheenvuoro kansalaisille ja päättäjille Suomen kehittämisen perustasta.

Suomalainen hyvinvointivaltio on rakentunut reilun sadan vuoden aikana. Se kattaa keskeisimmät sosiaaliset riskit ja vastaa haavoittuvassa asemassa olevien henkilöiden sosiaalisiin ongelmiin.

Väestörakenne, työllisyys ja julkinen talous muodostavat rajoitteita, joiden puitteissa on löydettävä toimeenpanokelpoiset ratkaisut hyvinvointivaltion uudistamiseksi. Keskeistä on pitää suomalaiset samassa veneessä.

Professori Juho Saaren teos tarkastelee hyvinvointivaltion tilaa ja keskittyy sen tulevaisuuden kannalta keskeisiin kehityskulkuihin. Erityisen kiinnostuksen kohteena on yhteiskunnallisen eriarvoisuuden vaikutus hyvinvointivaltion toimintaan ja uudistumiskykyyn.

Saari etsii niitä avainkysymyksiä ja -mekanismeja, jotka ovat tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspolitiikan kannalta keskeistä. Tarkastelun kohteena ovat niin eriarvoistuneen hyvinvointivaltion jännitteet ja vallankäytön rakenteet kuin nykyisen sosiaali- ja terveyspolitiikan jäykkyydet ja vahvuudet.

Valtiotieteen tohtori, dosentti Juho Saari on Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani ja sosiaali- ja terveyspolitiikan professori ja näkyvin hahmo viimeaikaisessa keskustelussa suomalaisen hyvinvointivaltion tilasta ja tulevaisuudesta.


Katso myös