Ryökäle ja muita pöhköjä peikkoja

Mikkanen, Raili
Nimeke: Ryökäle ja muita pöhköjä peikkoja
Tekijät: Mikkanen, Raili (Kirjoittaja)
Linnea, Sirkku (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789524101356
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.1.2024
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: L81.2 Kansansadut. Kansantarinat
Ikäsuositus: 5
Avainsanat: taruolennot, peikot, yliluonnolliset olennot, uskomukset, kansantarinat, kansanperinne
Kovakantinen kirja, 2024
Lankasidos, Ylivetokannet, Päänauha, Kannet laminoitu
16,90 €

Onko peikkoja olemassa?

Jännittävä kirja peikoista, joihin meidän esivanhempamme uskoivat. Peikkoja saattoi asustaa kaikkialla, kallioiden koloissa, metsissä ja vesistöissä. Ne eivät suinkaan olleet pieniä söpöjä lelupeikkoja, vaan suuria ja pelottavia. Niistä kertoiltiin paljon tarinoita.

Entä, jos niitä elää vieläkin, me emme vain näe niitä, sillä ne ovat taitavia kätkeytymään. Vuorenpeikko voi näyttää suurelta kivenlohkareelta, metsänpeikko vanhalta naavaiselta puulta ja vetehinen sukeltaa syvyyksiin ihmisen nähdessään. Kun emme näe, emme onneksi ole niiden mielestä vaarallisia.

Kirja kertoo tarinoita peikoista, joita ihmiset ovat nähneet, ja joiden kanssa he ovat jutelleet ja kilpailleetkin. Jos joutui peikkojen kanssa tekemisiin, pelastus saattoi olla siinä, että ne olivat paljon ihmistä tyhmempiä. Kun onnistui kunnolla narraamaan peikkoa, saattoi päästä pakoon vieläpä hopearahasäkin kanssa.

Hauskoja tarinoita siivittää Sirkku Linnean eloisa kuvitus.

Raili Mikkanen on Heinolassa asuva kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut yli 80 teosta. Aino Kallaksesta kertovasta kirjastaan hän sai Finlandia Junior -palkinnon. Hän on saanut myös mm. Suomen Tietokirjailijat ry:n Tietopöllö-palkinnon, arvostetun Anni Swan -palkinnon ja Suomen Kirjailijaliiton Tirlittan-palkinnon. Sirkku Linnea on Korpilahdelta kotoisin oleva kuvittaja. Hän on tehnyt kuvituksia useisiin lastenkirjoihin, mm. Tonttu Toljanteri -kirjoihin. Sirkku Linnea on myös koonnut ja kuvittanut Olipa kerran… Rakastetuimmat satuklassikot -kirjan.


Katso myös