Ravilegenda — Tapsa Perttusen tarina

Hujanen, Erkki; Kattilakoski, Simo
Nimeke: Ravilegenda — Tapsa Perttusen tarina
Tekijät: Hujanen, Erkki (Kirjoittaja)
Kattilakoski, Simo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522915665
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.8.2018
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 79.15 Hevosurheilu. Ratsastus
Avainsanat: hevosurheilu, ohjastajat, ravihevoset, raviurheilu, ravivalmentajat, valmennus
Kirja ihmisen ja hevosen ainutlaatuisesta suhteesta.

Henkilötarina ravivalmentaja ja -ohjastaja Tapio Perttusesta. Raviurheilun historiaa tunnetun ravimiehen ja hänen hevostensa kautta. Miksi Tapio Perttunen on kiinnostava hahmo? Hän on erinomaisen värikäs persoona, jonka moni tietää Tapsana Utsjoelta Parisiin tai vähintään Tukholman Solvallan raviradalle saakka. Perttunen on yksi Suomen menestyneimmistä ravivalmentajista ja raviohjastajista:

- yli 45 000 starttia - yli 5 000 voittoa - voittosumma yli 15 miljoonaa euroa

Pelkosenniemellä vuonna 1956 syntyneestä Perttusesta piti tulla poromies, mutta intohimo hevosiin vei mukanaan. Raviohjastajan ura alkoi 16-vuotiaana Sodankylän juhannusraveissa, kun Tapsa ajoi ensimmäisen startin isänsä Mikko Perttusen Ponnettarella. Isä oli poromies, mutta hänellä oli myös useita suomenhevosravureita. Tapsa lähti Ypäjälle hevostalouskouluun, sitten armeijaan Niinisalon eläinlääkintäkouluun, minkä jälkeen hän tarttui valmentajan tehtäviin Petäjävedellä. Pihtiputaan sekä Jyväskylän Killerjärven tallien jälkeen oman tallin paikka löytyi Orimattilasta. Tapio Perttunen pitää suosikkihevosenaan Einarsia, jolla hän kiersi paljon maailmaa. Isänsä Hipolla Tapsa voitti kuningatarkilpailun Oulussa 1981. Saran Salaman hän valmensi ja ohjasti kolmesti 2006-2008 ravikuninkaaksi.

Mikä on saanut Perttusen innostumaan hevosista ja raviurheilusta vuosikymmeniä? Mitä voitot ja tappiot ovat tuoneet mukanaan? Tapsan pitkän uran vaiheisiin on liittynyt myös dramatiikkaa. Miltä raviurheilun historia näyttää 1960-luvulta nykypäivään Tapsan silmin? Elämäntarinan ovat kirjoittaneet kokeneet toimittajat Erkki Hujanen ja Simo Kattilakoski.


Katso myös