Pysy liikkuvana — Tuki- ja liikuntaelimistön itsehoito-opas

Vuori, Ilkka
Nimeke: Pysy liikkuvana — Tuki- ja liikuntaelimistön itsehoito-opas
Tekijät: Vuori, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522914972
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 3.4.2018
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 59.3 Henkilökohtainen terveydenhoito
Avainsanat: ehkäisy, elintavat, hoito, itsehoito, kuntoutus, liikunta, muutos, oppaat (teokset), sairaudet, terveysvaikutukset, tuki- ja liikuntaelimet
Kovakantinen kirja, 2018

3,90 €

Liikkuva elämä supistuu. Staattiset työasennot kuormittavat yksipuolisesti. Vapaa-aikaakin vietetään istuen. Ei siis ihme, jos selkävaivat ovat suomalaisten suurin sairauspoissaolon syy. Jotakin olisi tehtävä... Ja paljon pystytään tekemäänkin!

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat joka viidettä työikäistä ja useampaa kuin joka kolmatta eläkeläistä. Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinten eli tule-sairaus. Työikäisille tyypillisiä tule-ongelmia ovat lanneselkäsairaudet, niskahartiaoireyhtymä ja nivelrikko. Iäkkäillä ihmisillä yleisiä ovat polven ja lonkan nivelrikko, osteoporoosi ja osteoporoottiset murtumat.

Tuki- ja liikuntaelimistö koostuu luista, nivelistä, nivelsiteistä, jänteistä ja lihaksista. Ne kaikki vaativat päivittäistä käyttöä ja ovat terveytemme perusta. Kipu kertoo, jos kaikki ei ole kunnossa. Useiden tule-sairauksien syntyyn ja etenemiseen voi vaikuttaa itse, vähentämällä riskitekijöitä ja tervehdyttämällä elintapoja.

Tule-oireiden kroonistumisen ehkäisemiseksi kannattaa niihin puuttua mahdollisimman varhain. Itsehoitoohjeista on silloin suurta apua. Pysy liikkuvana -kirjan opastuksella voi jokainen muuttaa elintapojaan omatoimisesti terveempään suuntaan, ja varmistaa tuki- ja liikuntaelimistönsä toimintakyky läpi elämän. Tämä kirja antaa tietoa niistä monista keinoista, mitä meillä itsellämme on käytettävissä. Arkiliikunta oikein tehtynä vie jo pitkälle.

On helpompaa ja järkevämpää ehkäistä ennalta - eikä koskaan ole liian myöhästä kuntoilla ja kuntouttaa.

Ilkka Vuori on tullut Suomessa ja kansainvälisesti tunnetuksi ”terveysliikunnan isänä” toiminnastaan liikunnan vaikutusten tutkijana ja liikunnan edistäjänä mm. professorina, UKK-instituutin ensimmäisenä johtajana ja lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä terveysja liikunta-alan järjestöissä. Vuori on julkaissut yli 400 tieteellistä artikkelia lähinnä liikuntafysiologian ja -lääketieteen alalta sekä lukuisia kirjoja. Hän on uransa aikana toiminut eri yhteyksissä asiantuntijana, muun muassa Maailman terveysjärjestölle (WHO).


Katso myös