Puut puhuvat

Forsberg, Pepe; Jussila, Anneli
Nimeke: Puut puhuvat
Tekijät: Forsberg, Pepe (Kirjoittaja)
Jussila, Anneli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523757165
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.4.2023
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 57.11 Puut. Pensaat
Avainsanat: metsät, puut (kasvit), metsiensuojelu, luontosuhde, vanhat metsät, merkitys (tärkeys), monimuotoisuus, luonnonsuojelu, luonto, ihminen, terveysvaikutukset, kansanperinne, Suomi, historia, metsätalous, metsäsuhde
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja, 2023
Liimasidos, Päänauha, Päänauha
24,90 €

Mitä puut ja metsät haluavat meille kertoa?

Pepe Forsberg ja Anneli Jussila kulkevat erilaisissa ikimetsissä ympäri Suomea ja pohtivat ihmisen ja metsän suhdetta. Mitä metsät merkitsevät nykyihmiselle ja mikä on niiden vaikutus ihmisten hyvinvointiin? Ja mitä metsät ja puut voisivat meille kertoa?

Pepe Forsberg kirjoittaa jatkuvasti karttuvasta metsätiedosta, hyvinvoivasta metsästä ja siitä valtavasta yhteistyöverkostosta, joka vallitsee puiden, kasvien, sienten, mikrobien ja muiden eliöiden välillä. Anneli Jussila kutsuu mukaansa syvälle metsään ja kertoo, mitä metsän siimes, värit, äänet ja tuoksut ovat merkinneet ihmisille kautta vuosisatojen. Hän selvittää myös, miten metsää ja puita on kuvattu taiteessa, kirjallisuudessa, myyteissä ja kansanperinteessä.

Anneli Jussila on hämeenlinnalainen tietokirjailija, Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja ja säätiön perustajajäseniä. Hän on julkaissut mm. teoksen Pentti Linkola ja minä – Elämää toisinajattelijan kanssa. Jussila on myös toimittanut ja osin kirjoittanut Luonnonperintösäätiön juhlakirjan Turvapaikkoja elämälle.

Pepe Forsberg on lammilainen tietokirjailija, eräopas ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. teos Majavan Mailla sekä yhdessä Niko Napun kanssa kirjoitettu Uskomaton luonto.


Katso myös