Putinin sisäpiirissä — Kuinka KGB valtasi Venäjän ja kääntyi länttä vastaan

Belton, Catherine
Nimeke: Putinin sisäpiirissä — Kuinka KGB valtasi Venäjän ja kääntyi länttä vastaan
Alkuteos: Putin's People: How the KGB Took Back Russia and Then Took on the West
Tekijät: Belton, Catherine (Kirjoittaja)
Rekiaro, Ilkka (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523820883
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Putin's People: How the KGB Took Back Russia and Then Took on the West
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 654
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Venäjä
BLACK WEEK
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: presidentit, poliittinen kehitys, yhteiskuntakehitys, poliittinen eliitti, poliittiset järjestelmät, kansainvälinen politiikka, kansainväliset suhteet, historia
Avainsanat: Venäjä, eliitit, historia, kansainvälinen politiikka, kansainväliset suhteet, poliittinen eliitti, poliittinen historia, poliittinen kehitys, poliittiset järjestelmät, presidentit, talouselämä, taloushistoria, vallankäyttö, yhteiskuntakehitys
Äänikirja, 2021
MP3
17,90 €

E-kirja, 2021
EPUB
17,90 €

”Epäilemättä tärkeimpiä nykyistä Venäjää koskevista analyyseistä. Beltonin erittäin yksityiskohtainen ja analyyttinen kerronta ei jätä sijaa jossittelulle.”
Katri Pynnöniemi, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto ja Maanpuolustuskorkeakoulu

Kirja on selvästi Venäjää pitkään seuranneen Catherine Beltonin magnum opus: teos, johon hän on koonnut kaiken Putinista ja Venäjästä tietämänsä. Sitä onkin todella paljon.”
Hannu Himanen, tietokirjailija, suurlähettiläs emeritus

Tutkiva journalisti ja Moskovan kirjeenvaihtaja Catherine Belton kertoo, miten Vladimir Putin ja hänen lähipiirissään oleva KGB-miesten ryhmä kaappasi vallan Venäjällä.

Yhdysvaltojen vaalien häirintä. Ääriliikehdinnän tukemista Euroopassa. Sota Ukrainassa. Viime vuosina Vladimir Putinin Venäjä on kampanjoinut lisätäkseen vaikutusvaltaansa ja heikentääkseen länsimaisia instituutioita. Miten tämä kaikki tapahtui, ja kuka tämän kaiken orkestroi?

Belton paljastaa miten Putin korvasi Jeltsinin kauden suurliikemiehet uuden sukupolven uskollisilla oligarkeilla, jotka horjuttivat Venäjän taloutta ja oikeusjärjestelmää sekä ulottivat Kremlin kouran Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.
Tuloksena on paljastava kuvaus KGB:n paluusta - tarina, joka alkaa Neuvostoliiton romahduksesta, jolloin liikemiesverkostot pystyivät kahmimaan miljardeja dollareita valtion yrityksistä omille tileilleen länsimaihin. Putin sisäpiireineen saattoi asian päätökseen vahvistamalla Venäjän mahdin samalla kun otti talouskontrollin itselleen, tukahdutti epäsuosioon joutuneiden äänet ja käynnisti salaisen vaikutustoiminnan ulkomailla.

Putinin sisäpiirissä -teos osoittaa, miten toiveet uudesta Venäjästä valuivat tyhjiin - ja millaisia vakavia seurauksia sillä on ollut venäläisille ja ennen kaikkea koko maailmalle.

Catherine Belton on kirjoittanut kirjaan erillisen johdannon nimenomaan suomalaisia lukijoita varten.

Catherine Belton on Reutersin tutkiva journalisti. Hän työskenteli vuosina 2007-2013 Financial Timesin Moskovan kirjeenvaihtajana. Belton on aiemmin kirjoittanut Venäjästä mm. Business Week -lehteen. Hän asuu Lontoossa.


Katso myös