Puhutaan Natosta

Salomaa, Markku
Nimeke: Puhutaan Natosta
Tekijät: Salomaa, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522911537
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.3.2015
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
Avainsanat: 1990-luku, 2000-2009, 2010-luku, Eurooppa, Suomi, historia, jäsenyys, kansainvälinen yhteistyö, kumppanuus, laajeneminen, puolustuspolitiikka, päätöksenteko, sotilaallinen yhteistyö, sotilasliitot, turvallisuuspolitiikka, voimatasapaino
Natosta käyty keskustelu Suomessa on edennyt kuin narulla työntäen. Asia on leimattu epäajankohtaiseksi. Asiallisia puheenvuoroja on väheksytty ja vääristelty.
Tässä kirjassa puhutaan Natosta, alkaen historiasta, rakenteista, päätöksenteosta ja käsitteistä. Kirjassa käsitellään esimerkein Naton operaatioita ja sen kehitystä viimeisimpien kriisien perustalta. Salomaa ottaa suorasukaisesti ja perustellusti kantaa käytyyn Natokeskusteluun ja liputtaa Suomen sotilaallisen liittoutumisen puolesta.

Markku Salomaa kaataa myyttejä, kuten vanhojen vasemmistolaisten uskomuksen siitä, että Nato olisikin se varsinainen uhka ja että Suomen etujen mukaista olisi toimia Kremliä myötäillen. Salomaa kumoaa käsityksen, että Suomella olisi automaattinen Nato-optio tai että olisimme yksin kyvykkäitä puolustautumaan Venäjää vastaan.

Kirja on tarkoitettu kaikille Suomen turvallisuudesta kiinnostuneille kansalaisille.


Katso myös