Pöllöt — Metsiemme hiljaiset saalistajat

Alasaarela, Matti; Hohtola, Esa; Peltomäki, Jari
Nimeke: Pöllöt — Metsiemme hiljaiset saalistajat
Tekijät: Alasaarela, Matti (Kirjoittaja)
Hohtola, Esa (Kirjoittaja)
Peltomäki, Jari (Kirjoittaja)
Alasaarela, Matti (Valokuvaaja)
Peltomäki, Jari (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789523824621
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 14.3.2023
Hinta: 29,95 € (27,23 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 203
Tuoteryhmät: Eläimet
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pöllölinnut, pöllöt, lajit, tunnistaminen, elinympäristö, eläinten käyttäytyminen, ravinto, pesintä
Avainsanat: elinympäristö, eläinten käyttäytyminen, lajit, pesintä, pöllölinnut, pöllöt, ravinto, tunnistaminen
Upea tietoteos Suomen metsien äänettömistä saalistajista.

Pöllöt liikkuvat lähinnä hämärässä, eikä suuri osa suomalaisista ole koskaan nähnyt niitä luonnossa. Nyt niihin tutustuminen onnistuu tarvitsematta valvoa yökausia. Kirja esittelee kaikki kymmenen Suomessa pesivää pöllölajia upeilla kuvilla ja mukaansatempaavilla teksteillä.

Miten mikään voi kuulla hiiren liikkuvan hangen alla jopa sadan metrin päästä? Tai lentää säkkipimeässä metsässä törmäilemättä puihin? Pöllöt kykenevät näihin, ja niillä on monia muitakin hämmästyttäviä taitoja. Ulkonäkökin eroaa selvästi muista linnuista – silmien suuntautuminen eteenpäin tekee pöllöistä poikkeavan näköisiä. Huipputekijöiden kattava teos on suunnattu kaikille luonnosta kiinnostuneille.

Kirjan tekijöinä on kaksi kovan luokan lintukuvaajaa ja huipputason tutkija, joka on erikoistunut lintujen fysiologiaan. Kolmikko on julkaissut useita suosittuja lintukirjoja sekä yhdessä että erikseen. Kuvat ovat ammattiluontokuvaajan ja luontomatkailuyrittäjän Jari Peltomäen ja arkkitehti Matti Alasaarelan käsialaa. Kirjan pöllöjen fysiologiaa ja käyttäytymistä koskevat tekstit ovat Oulun yliopiston emeritusprofessori Esa Hohtolan laatimia.


Katso myös