Paulin Kolmas nainen

Hanhiniemi, Pauli
Nimeke: Paulin Kolmas nainen
Tekijät: Hanhiniemi, Pauli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523828537
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 24.10.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 24.10.2024
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Taiteilijaelämäkerrat
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
”Mähän voisin tulla kosketinsoittajaksi?”

Pauli Hanhiniemi kertoo Kolmannen naisen synnystä, alkuvaiheista ja rock elämää opettelevien nuorukaisten haahuilusta 80-luvun Alavudella ja keikkareissuilla pitkin Suomea.

”Ne lähtisivät keikoille ties minne asti. Kokisivat jännittäviä ja hupaisia kommelluksia. Kertoilisivat niitä sitten ja naureskelisivat keskenään jutuille, joita ei muille kerrottaisi. Tutustuisivat tyttöihin. Iskisivät naisia. Kasvattaisivat parransängen. Ruskett… No eivät ehkä ruskettuisi, mutta heihin tarttuisi reissumiesten taikaa, elämänkokemusta ja varmuutta, josta minä olin jäämässä paitsi. Onneksi sain suuni auki ja kakaistua tiedoksi, että osasin soittaa koskettimia ja olin halukas liittymään joukkoon. Raimo kohotti kulmiaan, harkitsi hetken ja totesi, että mikäs siinä, tule vaan.”

Paulin Kolmas nainen on ajankuvaa vuosilta ennen kännyköitä, internetiä ja sosiaalista mediaa. Lukijalle selviää, kuinka hilpeä hölmö löytää itsestään lauluntekijän, ja lapsuuden visiot vapaasta taiteilijuudesta alkavat käydä toteen hyvässä ja pahassa.

Pauli Hanhiniemi (s. 1964) on muusikko, säveltäjä ja sanoittaja, joka tuli tunnetuksi Kolmas nainen -yhtyeen laulusolistina. Sen lisäksi hän toiminut Pauli Hanhiniemen Perunateatteri -yhtyeessä ja kansanmusiikkia soittavassa Hehkumossa.


Katso myös