Pahan palveluksessa — Naisena Natsi-Saksassa

Roland, Paul
Nimeke: Pahan palveluksessa — Naisena Natsi-Saksassa
Alkuteos: Nazi Women
Tekijät: Roland, Paul (Kirjoittaja)
Jokinen, Pertti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523125582
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.9.2017
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Nazi Women
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 94.13 Saksan historia, nykyaika
Avainsanat: Saksa, antisemitismi, fasismi, henkilöhistoria, ihanteet, kansallissosialismi, kolmas valtakunta, naisen asema, naiset, naiseus, naishistoria, nationalismi, poliittinen historia, poliittinen toiminta, sukupuoliroolit
Natsi-Saksan naisia kuvataan usein tietämättöminä ja naiiveina Hitlerin avustajina tai sodan uhreina. Paul Roland osoittaa kirjassaan, miten monet naiset ottivat aktiivisen roolin siinä pahan verkostossa, jonka natsit Eurooppaan levittivät.

Sihteerien ja toimistovirkailijoiden armeija kirjoitti puhtaaksi ja arkistoi massamurhiin liittyviä käskyjä ja dokumentteja sekä luetteloi uhreilta takavarikoitua omaisuutta. Gestapon henkilöstöstä 40 prosenttia oli naisia, keskitysleireillä toimi tuhansittain naisvartijoita ja paatuneet sairaanhoitajat toteuttivat eutanasiaohjelmaa.

Omalla tavallaan Natsi-Saksan rakentamiseen osallistuivat myös sellaiset kulttuurielämän nimet kuin Zarah Leander, Leni Riefenstahl ja Winifred Wagner.

Teos kuvaa laajasti naisten osaa natsi-Saksan koneistossa ja niitä, jotka halukkaasti asettuivat sen palvelukseen.

Englantilainen Paul Ronald (s. 1959) on julkaissut yli 40 tietokirjaa, joiden aihepiirit vaihtelevat musiikista, mystiikasta ja okkultismista aina rikoksiin ja natsi-Saksaan. Rolandin kirjoja on käännetty jo 15 kielelle.


Katso myös