Osasto H — Pääkaupungin salainen joukko-osasto

Haapanen, Atso
Nimeke: Osasto H — Pääkaupungin salainen joukko-osasto
Tekijät: Haapanen, Atso (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522916723
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 169
Tuoteryhmät: Sotahistoria
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 92.73 Suomen historia v. 1939-1945
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: joukko-osastot, jatkosota, sotatoimet, ilmatorjunta, sotahistoria
Avainsanat: Helsinki, Suomi, historia, ilmatorjunta, jatkosota, joukko-osastot, saksalaiset, sotahistoria, sotatoimet, venäläiset
Osasto H suojeli Helsinkiä desanteilta, mutta sillä oli myös salainen tehtävä.

Osasto H eli osasto Helsinki on monille sotahistoriasta kiinnostuneillekin melko tuntematon joukko-osasto. Osaston virallisena tehtävänä oli suojata pääkaupunkiseutua venäläisten mahdolliselta yllätyshyökkäykseltä jatkosodan lopulla. Saksalaisten tappiot itärintamalla saivat suomalaiset havahtumaan tilanteen uhkaavuuteen ja osasto sai toisen, salaisen tehtävän. Sen tuli valmistautua torjumaan saksalaisten vallankaappaus ja miehitysyritykset, jos ja kun Suomi irtaantuisi sodasta Neuvostoliittoa vastaan.

Toisaalla Euroopassa Saksa oli miehittänyt asevelimaat, jotka olivat aloittaneet omin päin rauhanneuvottelut. Vastaavaan kostoon oli syytä varautua Suomessakin, etenkin kun Etelä-Suomi oli saksalaisille erittäin tärkeä heidän turvatessaan malmin kuljetuksia Ruotsista.

Osasto H - pääkaupungin salainen joukko-osasto kertoo tämän vaiheen lisäksi jatkosodan alussa ja asemasotavaiheessa tehdystä työstä maihinnousujen ja maahanlaskuoperaatioiden estämiseksi pääkaupunkiseudulle.

Atso Haapanen on porvoolainen tietokirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia sotahistoriallisia romaaneja ja tietokirjoja.


Katso myös